Változatok egy képeslapra - Erzsébet-kerti részlet

Keresés az archívumban

Erzsébet-kerti részlet
1
Eredeti méret
Erzsébet-kerti részlet
2
Eredeti méret

Erzsébet-kerti részlet az 1930-as évekből két változatban. A soproniak kedvelt közparkja a város akkori főkertészének, Dahner Samunak köszönhetően megszépült formában várta a látogatókat.

Dahner Samu (1874-1957) a soproni városi kertészet főkertésze, a "Virágos Sopron" mozgalom elindítója valamint a Városszépítő Egyesület választmányi tagja volt. Tanulmányai elvégzése és a katonai szolgálat letöltése után Bécsben és a schönbrunni park kertészetében dolgozott, majd 1912-ben tért haza Sopronba, ahol hamarosan átvette a városi kertészet vezetését. Csaknem negyven évig volt Sopron főkertésze. Legfontosabb munkája az Erzsébet-kert megszépítése volt, de a Széchenyi tér és a Deák tér virágosítása mellett az ő nevéhez fűződnek az Alsó-Lőverek utcafásításai is. A képen látható virágokból kirakott címer is az ő tervei alapján készült. Életútjáról bővebben Sarkady Sándor írásában olvashatnak.

Honlapunkon sorozatot indítottunk a több színvilágban is kiadott soproni képeslap(szín)kollekciókból - a további részek a képek feletti Változatok egy képeslapra címkére kattintva érhetők el.

Kép típusa
Kép/Mozgókép beküldője
Kép keletkezési ideje
1932 körül
Kapcsolódó bejegyzés
Szerző
1933
1966-1618
Évszámos térképre
A bejegyzés létrehozása: 2023. január 18.
Kérjük, ne használja a képernyő nyomtatást a képek másolására! Köszönjük.