Várakozók a Déli pályaudvarnál és a Kaszinónál

Hozzászólok
Várakozók a Déli pályaudvarnál
Várakozók a kaszinó előtt

Egy családi album rejtette ezt a két felvételt, melyek vélhetően az 1930-as években és - szintén csak vélelmezésünk alapján - egy azonos esemény alkalmából készültek a Déli pályaudvar és a Kaszinó előtt. Sajnos arra nézve, hogy milyen alkalomból készültek a fotók illetve, hogy kire várnak a város elöljárók, köztük Sopronyi-Thurner Mihály polgármester, nincs információnk. Bízunk benne, hogy olvasóink segítségével sikerül megfejteni a képeket.

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1930-as évek
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1936
Térkép nézetbe kerül: 
Nem kerül térképre
Turista térképre kerül: 
Nem kerül turista térképre
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2017. szeptember 29.

Hozzászólások

Horváth Péter Pál képe

Szerintem, ehhez az eseményhez (https://sopronanno.hu/bejegyzes/a-nepszavazas-elso-evforduloja) kapcsolódik, mivel a képeken cserkészvezetők is láthatók. Az egyik hsz-ben Bolodár Zoltán említi, hogy a Déli pu.-n várják Horthy-t a vármegye és város vezetői ...

Bolodár Zoltán képe

A kép fizikai megjelenését látva inkább 20-as évekre tenném. Ettől függetlenül később is készültek ilyen barnás árnyalatú pozitívok, de a 30-as években már a fekete-fehérnek mondott szürkeárnyalatos volt a jellemző.

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Elképzelhető, az albumban vegyesen voltak képek a '20-as és a '30-as évekből. Van, ahol volt némi adat a képhez, ezeknél sajnos nem. Így a pontos időpont éppen annyira rejtélyes, mint maga az esemény. Amíg nincs hitelt érdemlő információnk, addig minden csak találgatás, sajnos.