Várkerületi sokadalom

Hozzászólok
Várkerületi sokadalom

G.Nagy Béla 1974-ben készült az akkori Stark ABC előtt a Várkerületen. A fotó a legendás ABC feliratot is megörökítette az utókornak. A Stark ABC-ről további fotók és történetek érhetők el a fotó feletti "Stark ABC" címkére kattintva.

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1974
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1974
Évszámos térképre
4409-2255
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A fotó készítőjének életrajza: G. Nagy Béla
A bejegyzés létrehozása: 2014. augusztus 10.

Hozzászólások

Horváth Péter Pál képe

Nem vitatva Stark úr érdemeit, hivatalosan "Csemege nagy ABC" volt, nálunk a családban "csak" a Meinl ABC-be küldtek az öregek. Sokan vannak még, akik a Meinl Gyulánál vásároltak, de csak kevesen tudják, hogy miként lett a Meinl-iből Smatch áruház. (A legendás fotón a "csemege kosár" a céglogó, a kávé-tea neon pedig a tevékenységre utal. Érdekessége a képnek, hogy készülhetett volna az ország bármelyik pontján, mert a vállalat az összes fióküzlet reklámját egy méretben (nagyságban) legyártatta, felszereltette, és a kisebb boltokat szinte "agyonnyomta a reklám.)

Dr. Schöberl Miklós Béla képe

Csak most akadtam erre a képre, és egyetértek: a régi soproniaknak ez az üzlet a MEINL volt, és hogy így, ezen a korábbi időket idéző minőséget jelző néven hívták a közbeszédben, éppen ez Stark úr érdeme! (A "másik", hogy nála tanultam meg /2 filléres alapon/ tarokkozni "a Rákoczi utcai kanyarban" az '50-es években.)

Horváth Péter Pál képe

Az évszám.
1969.
Hogy miért? A háttérben, a 108/A számú ház kontúrja még nem látható, sőt az építési anyag liftje sem. A kerítés már kivehető, ekkor alapozhattak. Aztán a buszmegálló. Keményen hirdeti, hogy MÁVAUT. "1970-ben megalakult a VOLÁN TRÖSZT és létrejött az 1-24 számozású VOLÁN Vállalat." (VOLÁN) cégtörténet ...

Kótai Mónika - szerkesztő képe

A dátumot G.Nagy László jelölte meg, én csak átvettem.

Harkai László képe

Egészen pontosan: Csemege Kereskedelmi Vállalat 132-es Áruháza volt a hivatalos neve!Télefon száma: 11-117,ha jól emlékszem.

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Hogy mikre nem emlékszik! :)Még a telefonszám is.... bravo!