Várkerületi üzletek az 1960-as években II.

Keresés az archívumban

Várkerületi üzletek az 1960-as években
Eredeti méret

A város kereskedelmi életének egykor meghatározó üzletei: Bőrdíszmű, Játékbolt, Fotós szaküzlet mellette Fényképészet majd Népművészeti Háziipar. Kicsit távolabb Papír-Írószer, Édességbolt, Női Kalapkészítő. Nappal a felújított épületek színkavalkádja - és persze a boltok választéka-, este az egyre nagyobb számban megjelenő neonreklámok vonzották a soproniak tekintetét a várkerületi üzletek felé.

A most bemutatott felvétel Dr. Friedrich Károly legendás hírű Szép Sopron! című vetítettképes előadásának egy diakockája. A képanyagot, Kari bácsi szavait képalírásként felhasználva, sorozat formájában közöltük honlapunkon korábban, a mostani fotó ebben a részben szerepel, de szerettük volna önállóan is megmutatni olvasóinknak.

Kép típusa
Kép/Mozgókép beküldője
Kép keletkezési ideje
1960-as évek vége
Kapcsolódó bejegyzés
Piacozók a Mária-szobornál
A macskaköves kép 1927-ben mutatja a régi piacot.
1
Eredeti méret
A régi piac
Itt a primőröket és a friss híreket árultál a piaci dámák. Ha valaki kíváncsi volt valamire, a hölgyek mindenről pontos információval tudtak szolgálni.
2
Eredeti méret
A Várkerület éjjel
A hősi emlékmű az Előkapu bejáratánál azok emlékét őrzi, aki meghaltak a felszabadulás napján, akik életüket adták azért, hogy ne pusztuljon el a belváros.
3
Eredeti méret
Várkerületi házsor
Mintha különböző tortaszeleteket raktak volna egymás mellé, így jelentkeznek a Várkerületen a kis parcellákon épült üzletházak.
4
Eredeti méret
Várkerületi házak
Ha aztán a szomszédban volt egy csinos kislány, akkor benősültek annak a parcellájára és a párok, meg a házak egyesültek.
5
Eredeti méret
Szerző
1969
A bejegyzés létrehozása: 2021. augusztus 10.
Kérjük, ne használja a képernyő nyomtatást a képek másolására! Köszönjük.