“Városligeti rész”

Keresés az archívumban

“Városligeti rész”
Eredeti méret

A Várison, a Lövér Szálló első épületének építésével és az uszodarekonstrukcióval egy időben, 1934-ben Füredi Oszkár tervei szerint épült zenepavilon. Az eredeti építmény a háborúban elpusztult, eztán ismét Füredi Oszkár tervei alapján, immár az Állami Tervező Iroda keretében, 1958-ban vasbetonszerkezettel épült újjá.

A most bemutatott képeslap a pavilon egy részletét mutatja, a kiadóvállalat a lap címének a “Városligeti rész” címet választotta.

Kép típusa
Kép/Mozgókép beküldője
Kép keletkezési ideje
1940 körül
Kapcsolódó bejegyzés
Szerző
1940

Hozzászólások

Hárs Olivér | 2023. június 6. 14:53

Egészen közelről ismertem a Zenepavilon padlódeszkáit már a hatvanas években, amik közé néha be-becsúszott kedvenc erdei kincsem játék közben. Nagyon tetszett egészen a legutóbbi felújításig látható - piros labdámhoz hasonló - meggyszín és fehér festés, ami bár nem erdőbe rejtőző, mégis valahogy derűs életörömöt sugárzott, amitől sokan dalra fakadtak. Az akkor még nem konyuló tető és a fapadló közt egészen különleges zenei tér jött létre, nem volt olyan keményen visszhangos, mint ma. És ami nagy öröm, hogy az óriás tölgyfák, sok-sok emlékünk tanúi, máig megmaradtak! A polgármesterekkel ültetett kis emlékfácskáink sajnos nem, most új padok sorakoznak a helyükön... A Váras-hegyre innen indultunk 1998-2010 tavaszán többszáz gyerekkel a Szent György napi megújulást ünnepelni. Itt és így kezdődött hát a Dalos-hegyi Kórustalálkozó!

A bejegyzés létrehozása: 2023. február 21.
Kérjük, ne használja a képernyő nyomtatást a képek másolására! Köszönjük.