Vásári hangulatkép a Várkerületről

Hozzászólok
Várkerületi életkép vásározókkal

A korabeli képeslapon a Mária-szobor környéke látható vásározókkal. Az előtérben egy villamoskocsi áll a fedett várónál - ilyenből egyébként kettő volt csupán a városban, a másik a Pannónia Szállónál lévő megállónál. A lap valamikor 1900 és 1923 között mutatja a vásári hangulatot Sopron főutcáján, mivel városunkban mindössze ebben a rövidke időintervallumban közlekedtek villamosok.

---
A Bolodár Zoltán által a hozzászólásában írtak alapján azt mondhatjuk, hogy a képeslap vélhetően 1910 és 1923 között készült.

Kép típusa: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1910 és 1923 között
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1916
2982-1114
Térkép nézetbe kerül: 
Térképre kerül
Turista térképre kerül: 
Nem kerül turista térképre
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2014. augusztus 29.

Hozzászólások

Bolodár Zoltán képe

A napokban készültünk a Várker sétára és akkor arra az infóra találtam, hogy a Várkerületen csak 1910-től lehetett fákat telepíteni, mert az üzletek tulajdonosai ekkor járultak hozzá. Féltek a tolvajoktól, mert azok az üzlet elé csalogatásként kitett árukat ellophatták. A fák mögé rejtőztek és hirtelen előugrottak, ha az eladó éppen másra figyel. Valóban a 19. századi képeken egy fa sincs, sőt a századfordulós képeken sem. Tehát ezzel szűkíthetjük az időintervallumot 1910-1923-ra.

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Köszönöm Zoli, szűkítem az intervallumot.

Horváth Péter Pál képe

Sopron Várkerület Kakaó Cacao Suchard reklámos villamos, életkép 1913 futott 1915. Monsberger Gottfried kiadása, Sopron. Szépen megőrzött, gusztusos lap ép sarkokkal és törések nélkül. (licitcég)

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Zoli, az SVE 1869-1929-es évkönyvében (szerző: Csatkai) azt olvastam az imént, hogy a Várkerület fásítását 1904-ben a Halpiacnál kezdve kezdték meg. Tehát már akkor voltak fák a Várkeren.