Verseny a Nagyuszodában

Hozzászólok
Úszóverseny

Sportverseny a Nagyuszodában.

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép keletkezési ideje: 
1930 -as évek
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1936
Évszámos térképre
3316-193
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2013. február 24.

Hozzászólások

Friedrich Rezső képe

Édesapám valahol a tömegben...jó kép!

Gecsényi András képe

Rezső! Többszörösen gyanús a hely és idő. A fürdőgatyák elég kicsik és lehet, hogy fecske is van közte. Persze a 30-as évekbe belefér 1939 is. :) A Kisuszoda helyett pedig inkább a nagy lehet. Meg az is, hogy tévedek.

Kótai Mónika - szerkesztő képe

András, bármi elképzelhető. Akitől kaptam, a Kisuszodának tudta.

Tarcsai Mária képe

Ezek a sportolók egy cölöpökre épített starthelyről ugranak, a Kisuszodában pedig ilyen nem volt, ez biztos. A képet nézve a trambulin sincs jó irányban, a starthelyek baloldalán volt. A képet tükröztem, akkor megfelelt a trambulin elhelyezkedése, viszont piszkosul hasonlítani kezdett a Nagyuszodára. Ezen képen baloldalt látható fák tükrözésnél szakasztott olyanok, mint a Nagyuszoda fűzfái. A fürdőruha viselet dolgában Gecsényi András véleményével tudok azonosulni. Attól függetlenül igen-igen értékes, nagyszerű kép, csak tényleg jó volna tisztázni, hogy mit is látunk.

Friedrich Rezső képe

Már hárman vagyunk... az első pillanatban, hogy a képre néztem, nekem is a Nagyuszoda "jött be"...aztán a leírás miatt nem szóltam.

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Csak nyugodtan, hiszen aki a képet küldte is tévedhetett. Megesik. Mennyire bizonyos, hogy ez a Nagyuszoda? Annyira, hogy átírhatom a címkét?

Tarcsai Mária képe

Még azért ne írd át, hátha valaki megerősíti a véleményünket. Gondolkodok egy régi sportolón (Pro Urbe díjas) , aki még köztünk van, de úgy tudom, az úszósportot nem preferálta....

ifj. Sarkady Sándor képe

Kedves Sopron anno tagtársak. 95%, hogy a Nagyuszoda. Holnap Mónika segítségével felteszünk egy újabb képet. A kép legendás nagy úszónkat és toronyugrónkat Vécsey Vilmost mutatja ugrás közben.
Lelőhely: Soproni Notesz 1931. aug. 15. fotó: Amtmann

Tarcsai Mária képe

A Sándor által említett képet érdemes lenne Vécsey Vilmos fiának is megmutatni, vagy a Sopron anno honlap cikkére a figyelmét felhívni. Érdekelné, hisz gondosan ápolja Édesapja emlékét. ifj. Vécsey Vilmos Bécsben él, valamelyik kórház belgyógyász orvosa. Elképzelhető, hogy nem nehéz megtalálni a címét.

Friedrich Rezső képe

A dr. Vécsey Vilmos Ausztria egyik legnevesebb baleseti-sebésze lett! (AKH-Wien) A levélbomba által megsebesült bécsi polgármester (dr. Helmut Zilk) kezét is ő hozta rendbe, amennyire lehetett... édesapám jó barátságban volt a családdal.

Tarcsai Mária képe

Jaj elnézést, rosszul írtam, vagyis rosszul emlékeztem. Valóban sebészorvos, hisz az unokaöcsémet, (aki valamikor szintén az úszócsapat tagja volt) szintén ifj. Vécsey Vilmos operálta.

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Sándor, ma akkor egyeztetünk, és ha a 95-ből 99 lesz, már át is írom a címkét!

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Köszönöm a sok hozzászólást, ígérem, a Sándor által megküldött képpel együtt lesz belőlük valami ... :)

Kótai Mónika - szerkesztő képe

A hozzászólások alapján javítottam a helyszínt és a címkéket. Köszönöm a segítséget!