Sopron anno blog

Sopron anno blog.

Kattintson a képre a hivatkozott bejegyzés megtekintéséhez!

2017. június 25.
Egy történettel frissült egyik bejegyzésünk

A Budapesti Hírlap 1929. február 13-i számában jelent meg egy történet, melyben - még ha az írás maga a képzelet szüleménye is - a helyszínek valósak és ennek alapján feltétezhetjük, hogy a történetben szereplő könyvkereskedés éppen az egyik bejegyzésünkben szereplő üzlet volt. Igaz, hogy a Fegyvertár utcában a Greiner-házban szintén volt egykor egy antikvárium, az azonban nem szerepel az 1929-es város címtárban, így vélhetően csak később nyitott meg.

Érdekességképpen közreadjuk a Belvárosban és a Kuruc-dombon játszódó írást, mely a szóban forgó bejegyzés második frissítéseként érhető el.


A Grieszler-féle könyvkereskedés
Bejegyzés linkje: http://sopronanno.hu/blog/egy-tortenettel-frissult-egyik-bejegyzesunk
2017. május 30.
Frissített történet!

Egy bejegyzés, egy történet soha nincsen készen, hiszen folyamatosan érkeznek újabb és újabb információk, képek, dokumentumok, amik gazdagabbá, pontosabbá és élvezetesebbé teszik az írásokat. Így történt ez dr.Kovács József László írásával is, melyet két, eddig soha nem publikált felvétellel gazdagítottunk. A képek érdekessége, hogy a történet egyik szereplőjének, Thier Lászlónak hagyatékából származnak.


Thier László, a műgyűjtő és Csatkai Endre, a tudós
Bejegyzés linkje: http://sopronanno.hu/blog/frissitett-tortenet
2017. május 5.
Megvan a 2000. bejegyzés!

A mai napon felkerült a 2000. bejegyzés a Sopron anno honlapjára!

A 2000 poszt között vannak egészen rövidek, amik “engedik a képet beszélni”, vannak hosszabb, részletesebb írások is és olyanok is, amik soproni vonatkozású helytörténeti kiadványokat mutatnak be.

Van olyan poszt, amiben pusztán egyetlen fotó szerepel és van, amiben harmincnál is több. A képek, képeslapok mellett - melyek száma hamarosan eléri a 4000-et - térképrészletek és papírrégiségek is gazdagítják az írásokat.

A 2000 bejegyzésen kívül közel 70 interaktív Anno és ma összeállítást, két soproni művész galériáját, több térképet, két soproni szerző irodalmi műveinek részleteit, számos filmfelvételt és letölthető írásokat, könyveket is találhatnak a Sopron anno-n.

www.sopronanno.hu
Sopron első helytörténeti honlapja


Bejegyzés linkje: http://sopronanno.hu/blog/megvan-a-2000-bejegyzes
2000 bejegyzés a Sopron anno-n
2017. április 12.
Frissített adatlap

Kiadványokat bemutató menüpontunk egyik bejegyzését, Becht Rezső kötetének bemutatóját a Pesti Napló 1935-ös kritikájával frissítettük.A bejegyzésben korábban már közöltünk egy részletet a műből, eztán már a kritika is olvasható az oldalon.


Szomeya-szan nevetett
Bejegyzés linkje: http://sopronanno.hu/blog/frissitett-adatlap
2017. április 2.
Segítünk az értékmentésben!

Kérjük, ha a lakás eldugott zugaiban, padlás vagy pince mélyén soproni vonatkozású fotókra, dokumentumokra, papírrégiségekre bukkan, gondoljon ránk! Szívesen beszkenneljük és közzétesszük őket, az eredeti példányt pedig természetesen visszaadjuk. Gyarapítsa velünk a Sopron anno archívumát! Köszönjük!


Bejegyzés linkje: http://sopronanno.hu/blog/segitunk-az-ertekmentesben
Segítünk az értékmentésben!
2017. március 20.
Új címke a honlapon!

Papírrégiségek és dokumentumok terén kicsit lemaradtunk, de továbbra is célunk ilyen anyagok bemutatása is, így ma egy icipicit belehúztunk, felkerült egy új dokumentum és eztán olvasóink a címkék között már külön a papírrégiségekre is tudnak keresni! Ha önöknek is vannak ilyen dokumentumaik, köszönjük, ha elküldik őket nekünk!


Meghívó az új állomásépület átadására
Bejegyzés linkje: http://sopronanno.hu/blog/uj-cimke-a-honlapon-0
2017. március 19.
Frissített bejegyzés!

Egy bejegyzés soha nincsen készen Mindig próbáljuk a már meglévő írásokat bővíteni, javítani, gazdagítani. Alig egy hónapja került fel honlapunkra ez a képeslap. ma pedig megérkezett a vonatkozó folytatás, 5 újabb kép és egy írás "személyében". Nézzék meg (újra), érdemes!


Képeslapmese az Ógabona térről
Bejegyzés linkje: http://sopronanno.hu/blog/frissitett-bejegyzes-3
2017. március 16.
Újabb festmény a galériában

Honlapunk Művészet menüpontjában eddig Mende Gusztáv (1899 - 1963) festőművész 58 válogatott alkotását mutattuk be, a gyűjtemény ma egy újabb festménnyel bővült. A teljes galéria itt érhető el:

https://sopronanno.hu/archivum/kepzomuveszet/osszefoglalo?field_muvesz_n...


A soproni Szent Mihály utca
Bejegyzés linkje: http://sopronanno.hu/blog/ujabb-festmeny-a-galeriaban
2017. március 15.
4 éves a Sopron anno honlapja!

Kedves Barátaink!

2013. március 15-én, éppen négy évvel ezelőtt indult el a Sopron anno honlapja. Az akkor már közel két éve működő Facebookos helytörténeti oldal életében ezzel egy egészen új fejezet kezdődött. Az elmúlt négy év során az önálló honlap komoly törzsközönségre és ismertségre tett szert, országhatárokon belül és kívül egyaránt.

Köszönjük, hogy velünk tartanak városunk múltjának felfedezésében, hogy fotóik, történeteik megosztásával gazdagítják archívumunkat, hozzászólásaikkal pedig kiegészítik, kibővítik az általunk írottakat.

Képzeletbeli születésnapi tortánk gyertyáinak elfújása után töretlen lelkesedéssel folytatjuk a munkát. Terveink közt új ötletek megvalósítása mellett a régebbi írások átdolgozása, frissítése, aktualizálása, új információkkal való kiegészítse is szerepel, nemcsak a képanyag, de a szöveges tartalom tekintetében is.

Munkákban továbbra is városunk szeretete és elődeink tisztelete vezérel minket, mint ahogy mottónk is változatlan:

"Minden nemzedéknek kötelessége, hogy azokat a javakat és értékeket, melyeket az elődök hosszú sora szerzett és hagyott rá, híven megőrizze és gyarapítva adja tovább az utódoknak." (Dr.Heimler Károly)

További jó böngészést kívánva:

Kótai Mónika – szerkesztő
Wallon-Hárs Viktor - webmester


Bejegyzés linkje: http://sopronanno.hu/blog/4-eves-a-sopron-anno-honlapja
Mottónk
2017. március 14.
Könyvajánló Dokutárunkból

Nemzeti Ünnepünkhöz közeledve szeretnénk felhívni olvasóink figyelmét Hárs József 1848/49 ezúttal nem úgy, ahogyan megszoktuk című kötetére, mely honlapunkon Dokutárából teljes egészében letölthető. Jó olvasgatást kívánunk!


1848-49 ezúttal nem úgy, ahogyan megszoktuk
Bejegyzés linkje: http://sopronanno.hu/blog/konyvajanlo-dokutarunkbol