Foto: Lobenwein

Hozzászólok
Foto: Lobenwein
Letöltési link (pdf formátumban): 
Szerző: 
Típus: 
Készítés éve: 
2015
A bejegyzés létrehozása: 2016. szeptember 20.

Hozzászólások

Horváth Péter Pál képe

Ismét egy komoly anyag. Gratulálok, sok munka van benne. A hibák javítása után - ismét lesz, egy használható kordokumentumunk....

Tóth Zoltán képe

Valóban pontosabb a kép készítési helyének megjelölésére - a "Koronázó domb felől...", köszönöm a pontosítást! Javítom az "Iparkiállítások főbejárata..." megjegyzéssel együtt.

Horváth Péter Pál képe

41. oldal: 55. ÁBRA –PIACI ÉLET A MÁRIA SZOBOR KÖRNYÉKÉN > a piaci élet inkább a Kis-Várkerületen folyt, a Mária szobor környéke a kirakodóvásárok helyszíneként volt ismert ...

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Egyeltalán nem értek egyet, miért ne volna helyes az, hogy piaci élet volt a Mária - szobornál, amikor pontosan így volt? Ez tökéletes így!

Horváth Péter Pál képe

A piac a város ellátását szolgálta, a kirakodóvásár, pedig a távoli és a környékbeli iparosoknak, termelőknek, adott árusítási lehetőséget. Más szabályok vonatkoztak a piacra, és mások a vásárra.

Kótai Mónika - szerkesztő képe

A korabeli fotók nem hazudnak. Ezt az állítást szükségtelen javítani

Horváth Péter Pál képe

52. oldal: "A temérdek föld, amely a park kialakításához kellett, a mi gyerekkorunkban már mint „gödör” játszótér helyéül szolgáló területről került ki. " > A Gödör játszótér régi neve Grabenzeile, a folytatása, pedig a Langezeilergraben volt. Ez egy hosszú árok volt mely a Kőszegi útig tartott. Ezt a patak évszázadok alatt alakította ki.A Neuhof Strasse melleti zsilipet azért építették, hogy a Rák patak vizét a város felé eltereljék. A Deák tér közepén kezdték el befedni a patakot, a következő szakasz befedése után épült az Evangélikus Tanítóképző, melynek utcai homlokzata két szintes, kert felőli homlokzata három szintes volt. Ebből lett a gödör játszótér. A 74. ábrán látható az itteni kerti házikó, mely mellett épp készül a legutolsó befedés, a Frankenburg úton.

Kótai Mónika - szerkesztő képe

A Gödör játszótér régi neve? Hát azért ez így...

Horváth Péter Pál képe
Kótai Mónika - szerkesztő képe

Nem a tény a kérdes, a megfogalmazás.

Horváth Péter Pál képe

79. oldal: 131.ÁBRA -KÁROLY MAGASLAT,AZ ISMERETLEN AMATŐR
FÉNYKÉPÉSZ FELVÉTELÉN " > Ismert a fotós: Karl Stögmayer fekete-fehér negatív technika
Készítés időpontja: 1916.12.31.

Wallon-Hárs Viktor - webmester képe

Kedves Péter! Lehet, hogy szerencsésebb volna, ha a hibák javítására tett javaslataidat a szerzőnek küldenéd el, nem a honlapon hozzászólásként írnád meg... Köszönöm!

Horváth Péter Pál képe

Kedves Viktor. Ha megadtátok volna a szerző elérhetőségét, azzal a felhívással, hogy az esetleges eltérő véleményekkel hozzá forduljunk, nem terheltem volna a Sopron anno erőforrásait. Bár így a szerkesztő nem tudott volna vitázni velem ...