A soproni evangélikus temetők története

Hozzászólok
A soproni evangélikus temetők története
Szerző: 
Tschürtz Nándor
Kiadás éve: 
1998

A szerző előszava:
"Ennek az írásnak egyes fejezetei összefoglalva mutatják, hogy milyen események, milyen természeti és területi kérdések határozták meg egyházunk életét temetőinkkel kapcsolatban. Fontosnak tartom, hogy a következő nemzedék megértse az evangélikus szellemiség vállalásait, gazdag lelki és szellemi értékeit, amely tanítva serkent további munkára, ébren tartja a kegyeletet és új feladatokat tűz célul. Írásom a város minden polgárához szól, mivel minden soproni ember haszonélvezője valamilyen formában a soproni javaknak, amelyeket a múlt öröksége hozott létre, ugyancsak általános számbavétele az eseményeknek, csak kiindulópont egy-egy külön beható tanulmányhoz, amely hivatva lesz múltunk megismertetésében.
Köszönet és hála illeti mindazokat, akik elősegítették munkámat.
Azzal a hittel bocsátom útjára ezt az összefoglaló füzetet, hogy többen forgatják és olvassák majd. Ha a fogadtatás megközelíti azt a szándékot, ami e munka megindítója volt, akkor fáradságom gazdag jutalmat nyer."

Bejegyzések, melyekben ezt a kiadványt forrásként használtuk: 
A bejegyzés létrehozása: 2014. augusztus 21.

Hozzászólások

Tarcsai Mária képe

Miért ír többes számban, én csak egyetlen evengélikus temetőről tudok, ez a Balfi úti temető. Sok rokonom, ősöm és kedves barátom alussza ott örök álmát....

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Tacsi, a régi temetőre is utal, ami a Postapalota mögött volt.

Tarcsai Mária képe

Ja igen, az is evangélikus temető volt. Köszönöm és elnézést.