Az Ikva és vízimalmai

Hozzászólok
Az Ikva és vízimalmai
Szerző: 
Bódi Ottó
Kiadó: 
Anjou Kft.
Kiadás éve: 
2013

Részlet az ajánlásból: "Legalapvetőbb élelmiszerünk, a "mindennapi kenyerünk" alapanyagát évezred óta malmokban állították és állítják elő. Egyéb fontos termékek, mint a ruházkodás alapanyagai, puskapor, fűrészáruk és évszázadokon keresztül speciális malmokban készültek. Az árutermelésben fokozatosan egyre nagyobb szerep jutott a természeti erőforrásoknak, közöttük is elsősorban a víz energiájának. [...] Az 1873-as felmérés szerint a vízimalmok száma az országban 17.249 volt, Sopron megyében 200, ebből Sopronban 3. A jelentős folyónak nem mondható Ikván is működött ez időben huszonegy."

A bejegyzés létrehozása: 2014. február 25.