Képes Krónikás - Sopron

Keresés az archívumban

Helyszín
Kiadás éve
2005

Szokolay Sándor bevezető sorai:

"Tíz évvel ezelőtt maradék álmaim alkotói szabadságát s nyugalmát vissza akartam szerezni. hogy már csak az alkotómunkának élhessek kedvemre való környezete, tiszta arcú és lelkületű emberek közelségére vágytam. Mindezt Sopronban, a Hűség Városában megtaláltam! Egy évtizede élek itt, a legnemesebb értelmében polgári-életet! Nyílt s önfeledt világra találtam.

Az emberek legszemélyesebb önmagukat próbálják még mindig megőrizni. Mindezt eleiktől kapták örökül! Természetességük őrzi őket. Dacolnak a számukra idegen jelenségekkel! Talán épp ezzel tudtak "hűségüket" többször bizonyítani! A múlt nagyjait a legszebb patriotizmussal őrzik magukénak a város polgárai! Példájuk emléket sajátjukként őrzik! Nemcsak Sopron szülötteit, de híressé vált gazdag vidéküket is magukénak vallják. A szereplő, s visszajáró nemzet-nagyjait méltó tisztelet övezte, övezi ma is!

Nagycenk Széchenvi-kultusza, Fertőd Haydn-Fesztiváljai, az Eszterházyak határon átívelő hagyományőrző kincsünk! Irodalom, képzőművészét, zene, műemlékvédelem szinte "virágfüzért" alkot! A város mára sem közömbösödött. Soproni József zeneszerzőnk soproni születését hűséggel őrzi. Annyira, hogy Soproni-Himnuszt irt városának Sarkady Sándor versére."

A bejegyzés létrehozása: 2018. december 5.
Kérjük, ne használja a képernyő nyomtatást a képek másolására! Köszönjük.