Sopron Szabad Királyi Város és Sopronvármegye Címtára 1930-32

Keresés az archívumban

Kiadás éve
1929

Részlet az Előszóból:

"Érzékeny hiányt jelent Sopron társadalmi és gazdasági életében, hogy a város hitéleti, kulturális, közigazgatási, közgazdasági és a lakosság címtára amely a mindennapi életben nélkülözhetetlen, nem áll az érdekeltek részére..
... Jogos tehát az a reményünk, hogy amikor átadjuk a közönségnek Sopron és vármegye címtárát, talán nem végeztünk felesleges munkát....
... A szerkesztőbizottság törekvése arra irányult, hogy egy rendszeres és kimerítő útbaigazítást adjon a közönség kezébe....
.... Amikor a nagyközönség jóakaratába ajánljuk címtárunkat, kívánjuk, hogy azt annyi eredményességgel és haszonnal forgassák, amilyen lelkes és gondos munkával a “Sopron város és és Sopronvármegye címtára” kiadása révén és vármegyénk társadalmi, közgazdasági és kulturális érdekeit szolgálni kívántuk.
Sopron, 1929 január havában."

Részlet az Általános részből:

"Sopron története, hasznos tudnivalók az adóról, az ipari szakvizsgálatról, az utlevélről és határátlépési igazolványról, a külképviseleti hatóságokról, az üzleti záróráról, a vasárnapi munkaszünet alatt végezhető munkákról stb, továbbá fontos határnapok, beadványok, és befizetések számára, kereseti adó-, díj-, és illetéktáblázatok stb, vadászati és vásárnaptár, Magyarország, fő- és egyéb központi hivatalainak és intézményeinek címjegyzéke."

A bejegyzés létrehozása: 2014. február 4.
Kérjük, ne használja a képernyő nyomtatást a képek másolására! Köszönjük.