Tarcsai Mária

Hozzászólok
1937 -
2019
fiókvezető-helyettes
Tarcsai Mária 2016-ban

Nevem Tarcsai Mária, 1937-ben születtem. Az egykori Kék-keriben érettségiztem, majd rövid kereskedelmi munka után a helyi OTP-ben helyezkedtem el, onnan is mentem nyugdíjba.

Gyermekkorom emlékei és az azóta is fennálló régi barátságok az Újteleki utcához kötnek. 1963-ban szüleimmel és testvéremmel egy utcával odébb költöztünk. Azóta itt élek a szülői-nagyszülői házban. Apai és anyai ágon egyaránt tősgyökeres soproninak vallom magam.

Van egy fiam, feleségével együtt mindketten pedagógusok. Kislány unokámmal ők az én családom.

Fiatal korom óta fotózok, korábban főként az utazásaimat, kirándulásaimat, kicsivel később a családomat örökítettem meg.

2004-ben elhatároztam, hogy az internetes Kvízpart játékportál számára kvízt írok a városomról. Ehhez rengeteg helyi fotóra volt szükségem. Beszereztem egy digitális fényképezőgépet és nekiláttam a fotózásnak. Meg sem álltam ezer fotóig. Oly mértékben élveztem ezeket a fotós sétákat, hogy a kvíz megírása és játékba kerülése után sem hagytam abba. Rengeteg. talán 10 ezernél is több felvételem van, melyek közül legalább 9 ezer fotó nyilvános, az indafotón tárolom és kezelem őket.

Régi amatőr képek után előszeretettel kutatok, ezen kívül több általam írt cikk is található a honlapon. A Sopron anno szinte a keletkezése óta egyik kedvencem, valahányszor internetezni kezdek, először oda látogatok el.

Tarcsai Mária

Tarcsai Mária összes bejegyzése és története
Tarcsai Mária összes fotója
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Tarcsai Mária
A fotó készítőjének életrajza: Tarcsai Mária
A bejegyzés létrehozása: 2016. június 27.

Hozzászólások

Tarcsai Mária képe

Köszönöm a lehetőséget, hogy bemutatkozhattam.

Németh György képe

Kötetlen beszélgetés irodalomról, költészetről.
Szőcs Géza Kossuth-és József Attila dijas költő, író
a Magyar PEN club elnöke felolvasó estje a
Központi Bányászati Múzeumban
2017.06.09.-én. (pénteken) 18h-kor
(Sopron, Templom u 2.)