Tarcsai Mária

Keresés az archívumban

1937 -
2019
fiókvezető-helyettes

Nevem Tarcsai Mária, 1937-ben születtem. Az egykori Kék-keriben érettségiztem, majd rövid kereskedelmi munka után a helyi OTP-ben helyezkedtem el, onnan is mentem nyugdíjba.

Gyermekkorom emlékei és az azóta is fennálló régi barátságok az Újteleki utcához kötnek. 1963-ban szüleimmel és testvéremmel egy utcával odébb költöztünk. Azóta itt élek a szülői-nagyszülői házban. Apai és anyai ágon egyaránt tősgyökeres soproninak vallom magam.

Van egy fiam, feleségével együtt mindketten pedagógusok. Kislány unokámmal ők az én családom.

Fiatal korom óta fotózok, korábban főként az utazásaimat, kirándulásaimat, kicsivel később a családomat örökítettem meg.

2004-ben elhatároztam, hogy az internetes Kvízpart játékportál számára kvízt írok a városomról. Ehhez rengeteg helyi fotóra volt szükségem. Beszereztem egy digitális fényképezőgépet és nekiláttam a fotózásnak. Meg sem álltam ezer fotóig. Oly mértékben élveztem ezeket a fotós sétákat, hogy a kvíz megírása és játékba kerülése után sem hagytam abba. Rengeteg. talán 10 ezernél is több felvételem van, melyek közül legalább 9 ezer fotó nyilvános, az indafotón tárolom és kezelem őket.

Régi amatőr képek után előszeretettel kutatok, ezen kívül több általam írt cikk is található a honlapon. A Sopron anno szinte a keletkezése óta egyik kedvencem, valahányszor internetezni kezdek, először oda látogatok el.

Tarcsai Mária

Szerzőként
Fotó készítőjeként

Comments

Tarcsai Mária | 2016. július 12. 19:10

Köszönöm a lehetőséget, hogy bemutatkozhattam.

Németh György | 2017. június 1. 15:36

Kötetlen beszélgetés irodalomról, költészetről.
Szőcs Géza Kossuth-és József Attila dijas költő, író
a Magyar PEN club elnöke felolvasó estje a
Központi Bányászati Múzeumban
2017.06.09.-én. (pénteken) 18h-kor
(Sopron, Templom u 2.)

A bejegyzés létrehozása: 2016. június 27.
Kérjük, ne használja a képernyő nyomtatást a képek másolására! Köszönjük.