if ($logged_in == FALSE) { }

A Storno-ház a Fő téren

Hozzászólok
A Storno-ház
A Storno-ház
Készítés ideje: 
1920-as évek vége
Készítés ideje: 
2013
Készítette: 
Zsabokorszky Jenő
Készítette: 
Wallon-Hárs Viktor

A Storno-házról és környékéről készült régi képen még fa állt a ház bejárata előtt, a Városháza felőli oldalon pedig kis üzletek voltak az épületben. A Tűztorony mellett átjáró volt, a Fő téren körben pedig járda, ez a Városháza előtt is látszik. A Tábornok-ház utcaszintjén még ablakok vannak ott, ahol ma a Generális bejárata található. A nemrég felújított Hűségkapu változását is érdemes megfigyelni a képet nézve.

A bejegyzés létrehozása: 2013. április 11.

Hozzászólások

Kovács Péter képe

A Műemlékesek a fákat mind kiirtották a Belvárosból. Nem látszanak a homlokzatok, eltakarják a Szentháromság szobrot. Nem tudom, maradt-e fa, szerintem nem!

Tarcsai Mária képe

Sajnos egy sem maradt. Valószínű gyorsan rájöttek a súlyos tévedésre, és dézsákban, meg egyéb virágtartókban kisebb fákat helyeztek el a téren. Most, a legújabb rekonstrukciónál talajba ültetett fákat látok, de még elég kicsinyek. Nem ismerem, milyen fajta és mekkorára nőhet....

Tarcsai Mária képe

A Generális Tábornokházi része elég sokáig a Soproni Iparcikk Kiskereskedelmi Vállalat klubhelyiségeként funkcionált. 1956-tól 1960-ig e cég alkalmazottja voltam. Volt házi könyvtárunk, pingpong szobánk, fénykép laboratóriumunk stb. Kisebb színdarabokat adtunk elő, néha táncestet rendeztünk. Főleg a fiatalok szerettek ott lenni: zenét hallgattunk, olvastunk, könyveket csereberéltünk, beszélgettünk. 1960-ban, mikor a vállalat soproni központja megszűnt (Győrbe helyezték), a klubhelyiséget is felszámolták. Hogy utána mire használták, arra nem emlékszem, mert a Generális ennél az időpontnál jóval később nyílott.

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Talán nem is lenne olyan rossz, ha az a helyiség ma mondjuk egy jó kis helytörténeti klub lenne, nekünk ... :)

Friedrich Rezső képe

A felirat megint Zsabokorszky képet sejtet...