A honlap frissítése miatt ideiglenesen nem elérhető a hozzászólás és a regisztráció funkció.
Szíves türelmüket kérjük.

Az Ógabona tér a Várkerület felé

Hozzászólok
Az Ógabona tér a Várkerület felé
Az Ógabona tér a Várkerület felé
Készítés ideje: 
1900-as évek eleje
Készítés ideje: 
2012
Készítette: 
Ismeretlen
Készítette: 
Wallon-Hárs Viktor

A régi és az új felvétel között fontos különbség, hogy a régi képeslapon bal oldalon a háttérben a Major köz sarkán látható épületet elbontották, helyén sokáig gazos foghíj állt, a 2012-es felvételen már modern épület áll a helyén, melyben azóta is bank működik. Az épületben, melyben a régi képeslapon Peck János kávéháza működött, a képen ruhaüzlet látható, a bejegyzés írásakor a UPC helyi irodája működik itt.

Kapcsolódó bejegyzés: 
A bejegyzés létrehozása: 2014. március 26.

Hozzászólások

Fekete Csaba képe

Azt hiszem abban az elbontott épületben a 90-es évek legelején még egy virágbolt üzemelt?

Tarcsai Mária képe

A Major köz sarkán látható épületben nagyon sokáig a Tóth kertészet üzlete működött, majd egyszer csak pikk-pakk lebontották és legalább egy évtizedig üres. gizgazos telek volt a helyén. Még vita is folyt a Kisalföld című újságban, hogy parlagfű, vagy nem parlagfű, ami ott megterem.

Horváth Péter Pál képe

Aztán - kicsit régebben, ebből az irányból (Major köz) táplálták a Spittalbach (Ikva patak) vízével a Grabenrunde-t (a középkori várárkot), míg a Wandorfer bach (Rák patak) vize a Zsilip utca felől a színház tájékán folyt ugyanebbe az árokba.

Tarcsai Mária képe

Ezek után nem csodálkozok, hogy régebben elég sok kis tavacska volt a város körül, most meg azon nem lehet csodálkozni, hogy a régebbi házak földszinti lakásai reménytelenül nedvesek, dohosak.