A Várkerület 31. számú ház udvara

Hozzászólok
A Várkerület 31. számú ház udvara a kapualj felől
A Várkerület 31. számú ház udvara a kapualj feletti ablakból
A Várkerület 31. számú ház udvara a kapualj felé nézve
A Várkerület 31. számú ház udvara

Volt egy színes felvételünk egy számunkra ismeretlen soproni udvarról, melyet azzal a céllal tettünk közzé Hol készült? menüpontunkban, hogy olvasóink segítségét kérjük a helyszín azonosításához. Örömmel jelenthetjük, hogy sikerrel jártunk, Tóth Sándor segítségével, aki itt nőtt fel,- ld. a bejegyzés alatt olvasható hozzászólását - sikerült megtalálni a készítés helyét, mely nem más, mint a Várkerület 31. számú ház udvara.

Mindemellett Sándortól kaptuk három korabeli fényképet is, melyek ebben az udvarban készültek, most ezeket is közreadjuk, az általa írt képaláírásokkal. A képek készítési ideje hozzávetőleges, a pontos dátum nem ismert.

Köszönjük a képeket és a segítséget!

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1910-es évek és 1980-as évek
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1916
1982
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A fotó készítőjének életrajza: Finta Béla
A bejegyzés létrehozása: 2018. március 14.

Hozzászólások

Tóth Sándor Frigyes képe

"Nagyon egyszerű". Lenin krt. 31 szám udvara. Leánykori nevén Várkerület 32, ma Várkerület 31. Az Oroszlán patikától jobbra az első kapualj. A képet a függőleges tengelye körül tükrözni kell. Baloldalt, valójában jobboldalt, hátul az ún. Rádl-ház. A Rádl-pékség üzlete a ház kapuja mellett jobbra volt. Előtte balra (valójában jobbra) Steiner János lakatosműhelye volt az 1910-es-ben, később - a felvétel készítésekor már lakások voltak. Egészen hátul a kék ház, az Ikva patak túloldalán van. A felvétel a kapualjból készült. A kapualj feletti, utcára néző lakásban születtem néhány évvel ezelőtt.

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Tükrözöm a képet és átírom a bejegyzést is, csak várom a választ a levélre a régi képekkel kapcsolatban. Addigis köszönöm.