Autheried Hannibál Gizella képei Sopronról - A Mária-kút II.

Keresés az archívumban

Autheried Hannibál Gizella képei Sopronról - A Mária-kút
Eredeti méret

Autheried Kamillóné szül. Hannibál Gizella (1881-1978) rajza a Mária-kútról. A művésznő életútjáról röviden a következőket írja Bertalan Judit:

Kamilló a Győr–Sopron–Ebenfurti Vasútnál volt alkalmazásban és mellette a bánfalvi mozit üzemeltette. Feleségül vette Hannibal Giselát, aki Münchenben szerzett diplomát az ottani Képzőművészeti Akadémián. A II. világháború alatt egy légitámadáskor Kamilló az erdőben keresett menedéket, de – úgy tűnik, hogy senki sem kerülheti el a sorsát – egy eltévedt bomba ott oltotta ki az életét. Felesége nagyon szép miniatúrákat festett Sopronról, amiket a háború után a háztartási pénze kiegészítéseként hatvan forintért árult. Egyszer fivére elvitte egy képét Budapestre a Képzőművészeti Alaphoz megvételre kínálva. Ott elismerték a kép művészi értékét és Gisela ettől kezdve a korábban levelezőlapként árusító képek árának a tízszeresét kapta."

A rajz készítésének ideje ismeretlen, a megadott dátum tájékoztató jellegű.

Honlapunkon folyamatosan adjuk közre a művésznő városunkról készített rajzait. A sorozat egyben az Autheried Hannibál Gizella címkére kattintva tekinthető meg.

Kép típusa
Fotó/Mozgókép készítője
Kép/Mozgókép beküldője
Kép keletkezési ideje
1950-es évek
Szerző
1951

Hozzászólások

Németh Szabó László | 2020. április 23. 16:47

Ha a Lunkányi-ház földszinti ablaka nyitva volna, lehet, hogy épp nagypapám nézne ki rajta. :-)

A bejegyzés létrehozása: 2020. április 23.
Kérjük, ne használja a képernyő nyomtatást a képek másolására! Köszönjük.