A honlap frissítése miatt ideiglenesen nem elérhető a hozzászólás és a regisztráció funkció.
Szíves türelmüket kérjük.

Autheried Hannibál Gizella képei Sopronról - A Megyeháza

Hozzászólok
A Megyeháza

Autheried Kamillóné szül. Hannibál Gizella (1881-1978) rajza a Megyeházáról. A művésznő életútjáról röviden a következőket írja Bertalan Judit:

Kamilló a Győr–Sopron–Ebenfurti Vasútnál volt alkalmazásban és mellette a bánfalvi mozit üzemeltette. Feleségül vette Hannibal Giselát, aki Münchenben szerzett diplomát az ottani Képzőművészeti Akadémián. A II. világháború alatt egy légitámadáskor Kamilló az erdőben keresett menedéket, de – úgy tűnik, hogy senki sem kerülheti el a sorsát – egy eltévedt bomba ott oltotta ki az életét. Felesége nagyon szép miniatúrákat festett Sopronról, amiket a háború után a háztartási pénze kiegészítéseként hatvan forintért árult. Egyszer fivére elvitte egy képét Budapestre a Képzőművészeti Alaphoz megvételre kínálva. Ott elismerték a kép művészi értékét és Gisela ettől kezdve a korábban levelezőlapként árusító képek árának a tízszeresét kapta."

Honlapunkon folyamatosan adjuk közre a művésznő városunkról készített rajzait. A sorozat egyben az Autheried Hannibál Gizella címkére kattintva tekinthető meg.

A rajz készítésének ideje ismeretlen, a megadott dátum tájékoztató jellegű.

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép keletkezési ideje: 
1950-es évek
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1955
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2018. december 14.

Hozzászólások

Both István képe

A Kiselbach Galériában több képe is van. Megnéztem interneten. Engem megragadott a technikája és a képek hangulata.

Takács-Iváncsics Zsuzsa képe

A képeket Autheried Kamilloné, Hannibál Gizella (1881-1978) készítette. Családja sírja a régi Szt. Mihály temetőben található. Rendkívül sok anyag van tőle a Soproni Múzeumban amit lánya adott a gyűjteménynek.