Az Alm fénykora II.

Hozzászólok
Az Alm fénykora
Az Alm fénykora
Az Alm fénykora
Az Alm fénykora
Az Alm fénykora
Az Alm fénykora
Az Alm fénykora
Az Alm fénykora
Az Alm fénykora

Horváth Antal (1887-1921), felesége Weinzettl Franciska (1889-1964) és lányuk Horváth Katalin (1912- 1989) 1912-ben vette át az Alm üzemeltetését, a vendéglő eztán egészen az államosításig a család tulajdonában maradt. A leszármazottak jóvoltából honlapunk lehetőséget kapott eddig soha nem publikált családi felvételek bemutatására, melyeken keresztül megelevenednek a város egykor egyik legkedveltebb vendéglőjének mindennapjai.

Sorozatunk első részében az Alm történetéről olvashattak röviden, most pedig bemutatjuk az üzemeltető családot. A képaláírásokat Horváth Antal dédunokája, Holló-Imrik Erika írta.

Az Almmal kapcsolatos bejegyzéseink a fotók feletti vonatkozó címkére kattintva érhetők el, a sorozat további részei a Kapcsolódó bejegyzésből is elérhetők.

A sorozatot folytatjuk!

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1914 és 1930 között
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1917
1920
1930
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2017. december 1.

Hozzászólások

Horváth Péter Pál képe

Szépen összeállított anyag. Egy ponton vitatkoznék: Voimiri élet > Komisz Élet. Élethelyzetet tükröz (háború, nélkülözés, értelmetlen helyzetek), ezért írta mindkét szót nagy kezdőbetűvel ....

Holló-Imrik Erika képe

Köszönöm a javítást, minden bizonnyal Komisz Élet lesz, erre nem is gondoltam... így már teljesen érthető is!

Dr. Schöberl Miklós Béla képe

Horvát Antal vendéglős 1912-ben vette meg az "Alm" vendéglőt. Az ünnepélyes megnyitás április 7-én husvét vasárnapján volt. (Hirdetés: Oedenburger Zeitung 1912. 04. 07. 11. oldal)