Az SVSE az 1920-as években

Keresés az archívumban

Helyszín
Csoportkép az SVSE labdarugóiról
1
Eredeti méret
Csoportkép az SVSE labdarugóiról
Kovács Károly hagyatékából való a fénykép. 1926. május 23.-án készült. Az első osztályba felkerült SVSE 2:0-ra legyőzte a Tatabányát. A csapat összeállítása a következő volt: kapus: Gertheisz, hátvédek: Seiffert II., Krausz, középpályások: Pokrócz, Strausz, Rácz, csatárok: Tanai, Kovács, Körtvélyes, Pers, Seiffert I. Kovács Károly az álló sorban a szélső, a csoport jobb oldalán. ( A képen a bal oldalon.)
2
Eredeti méret
Csoportkép az SVSE labdarugóiról
Egy fotó Kovács Károly hagyatékából. A képen hátulról az ötödik Kovács Károly, a negyedik Pers János. Sajnos a többieket nem ismerem fel. A kép valószínűen nem Sopronban, 1925-ben készült, akkor, amikor az SVSE megnyerte az 1924-25-ös II. osztályú Nyugat bajnokságot és felkerült a Nyugat I. osztályba. Ennek az érmeit osztották ki 1926. szeptember 6.-án az SVSE pálya avatásakor a Felkelő úton - ma József Attila utca. Előtte a mérkőzéseket az Anger-réti sportpályán játszották le. A helyszín viszont egyikre sem hasonlít.
3
Eredeti méret

Kovács Péter és Babos Zoltán segítségével született meg ez a bejegyzés, melyben három, az 1920-as években készült csapatfotót mutatunk be az SVSE-ről. Az első felvétel Babos Zoltán páratlan gyűjteményének része. A labdarúgással és természetesen a soproni labdarúgó egyesületekkel kapcsolatos gyűjtemény egyik fotójáról a képaláírás ad információkat, míg a többi felvételhez Kovács Péter írt magyarázatokat, melyek a fotók sarkában található fülekre kattintva jeleníthetők meg. A magyarázatok megírásában a Lövér Expressz volt Péter segítségére.

Kép típusa
Fotó/Mozgókép készítője
Kép/Mozgókép beküldője
Kép keletkezési ideje
1923 és 1926 között
Szerző
1925

Hozzászólások

Harkai László | 2014. augusztus 21. 12:47

Egy apró kiegészítés,és az sem kötekedés képpen: Abban az időben(és még nagyon sokáig) nem középpályások,hanem fedezetek játszottak a csapatokban!

Kovács Péter | 2014. augusztus 21. 22:20

Igaza van Harkai Lászlónak, valóban fedezet volt a középpályás, Apám a hátvédeket
is bekk-nek hívta.

A bejegyzés létrehozása: 2014. augusztus 21.
Kérjük, ne használja a képernyő nyomtatást a képek másolására! Köszönjük.