Csoportkép a Mária-szobornál

Hozzászólok
Csoportkép a Mária-szobornál

Korabeli képeslap csoportképpel a Mária-szobornál, vélhetőleg Gyűrű Ernő legendás gyűjteményéből. A lapon a következő feliratok olvashatók:

"Tegnap csaknem láttam a Juliska kisasszonyt, de aztán mégse ő volt."

"Mért ragyog a nap az égen,
Ha rá nézni nem lehet"

"Ezek nem engemet vártak"

Hogy kik láthatók a képen, sajnos nem tudjuk, ahogy azt sem, hogy ki lehetett az a rejtélyes P.P,. aki a lapot írta. Reméljük, Juliska kisasszony és P.P. végül egymásra találtak valahol Sopronban, talán éppen a Mária-szobor tövében, egy vásáron...

Kép típusa: 
Kép keletkezési ideje: 
1910-es évek
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1915
2958-1204
Térkép nézetbe kerül: 
Térképre kerül
Turista térképre kerül: 
Nem kerül turista térképre
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2017. június 14.

Hozzászólások

Kovács Péter képe

Az 1911-es térkép készítői nem nagyon törődtek azzal, hol megy a villamossín
a Várkerületen.

Dr. Schöberl Miklós Béla képe

Fantasztikus kép! Egy néprajzos, vagy szociólógus külön tanulmányt írhatna róla. Látható itt mezitlábas fiucskától kezdve csizmát viselőtől egészen a lakkcipős selyemharisnyásig minden, de kötényes kádár dézsával a vállán, kofaasszony csirkével a kezében, korabeli mozgáskorlátozott háromkerekű kocsi és még sokminden más. Leginkább árulkodó a pékinas kifutó fiú direkt profilba állított képe teljes "szerelésben." A fotós most nem a várost fényképezte, csokorba kötötte a lakóit, hogy megörökítse. Nem is tudta, milyen örömet szerez vele úgy száz évvel kjésőbb is.

Horváth Péter Pál képe

Az egyetlen fotó, amin a Mária szobor körül kovácsoltvas helyett léckerítést láttam, de mindent visz a háromkerekű "modern" sport babakocsi rajtkockás takaróval ...

Dr. Schöberl Miklós Béla képe

Mária szobrot 1903-ban renoválták. A léckerítés ezzel lehet kapcsolatban. A szobrot ugyanis teljes magasságában felállványozták, ehhez munkaterületre volt szükség.

Horváth Péter Pál képe

Akkor jól sejtettem, hogy korábbi a fotó (egyéb jelekből kiindulva) ...