Életkép a Kisfaludy utcából

Hozzászólok
A Kisfaludy utca 1969-ben

Both Istvánék családi fotóalbumából kaptuk ezt a fotót, mely 1969-ben készült a Kisfaludy utcában. Érdemes a képet a jobb oldalon lévő nagyítóval - a ikonra kattintva - is kinagyítani, így ha kicsiben is, de kivehető az a terület, ahova később a Kőfaragó téri lakótelep felépült.

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1969
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1969
Térkép nézetbe kerül: 
Térképre kerül
Turista térképre kerül: 
Nem kerül turista térképre
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A fotó készítőjének életrajza: Both István
A bejegyzés létrehozása: 2014. november 27.

Hozzászólások

Friedrich Rezső képe

Felnagyítva a képet látszik, hogy már a tereprendezés elkezdődött...zsákutca lett. Sőt, 1970-ben már álltak kész, átadott, épületek.

Tarcsai Mária képe

A Kőfaragó téri lakótelep építése ennél jóval előbb elkezdödött, már a 1960-as évek elején...a Gyóni Géza utcai házak úgy látszik az utolsó fázisban került sorra.

Schöll Károly képe

1969 karácsonyán a nővéremék már a Gyóni Géza u. 7. számú házban laktak.

ifj. Kiss Károly képe

Mi is 1970-ben költöztünk be, akkor a Gyóni Géza u. mögötti Kellner Sándor utcába, páros 2-32. szám volt a 4 párhuzamos tömb (jelenleg Király Jenő u. 2-32), a jobb szélső 5. tömb már Május 1.. tér volt (ma a Deák térhez tartozik). A Kőfaragó téri és Kazinczy téri panelok az ABC áruház mögötti területen vannak. A kép jobb oldalán a Martos Flóra (mai Eötvös Evang.) Gimnázium hátsó, udvari kapuja látható, erre a sarokra építették az Idősek Otthonát. A Kisfaludy utca amúgy évtizedekig kétirányú volt, de már jópár éve egyirányú a Gyóni G. u. (azaz a lakótelep) felől.
Érdemes megnézni, hogy jelenleg -- és már régóta -- milyen állapotban vannak az itt még "jólfésült" sárga szegélytéglák. Az idei teljes aszfaltozás során sem sikerült megigazítani őket, a páratlan oldalon úgy kell felugratni a fizető parkolóhelyekhez! ( A páros oldalon laposra cserélték a szegélyköveket.)

Both István képe

A Kisfaludy utca 7. számú házban laktunk. A honlapon már közzétett két fotómat az épület Gyóni Gáza utcai oldalán lévő erkélyünkről készítettem, s akkor én is utaltam arra, hogy a Kőfaragó téri építkezés következtében megszűnt a látkép a Kurucdomb és a Teológia felé. Ahogyan a képen látható, az utca végénél még kertek voltak. A fotón sógornőm és unokaöcsém látható és a nagyító használatával vettem észre, hogy bal oldalon az utolsó, 7. számú épület bejáratánál édesanyám néz utánunk.

Kovács Péter képe

Hátul már elkezdődött az építkezés a Kőfaragó téri lakótelep második üteméhez. Megszűnt
a Zita, a Szedres, a Traktor Sportpálya, ami télen korcsolya-pálya volt. Felépült Sopron egyik legrondább lakótelepe. Biztosan szükség volt rá, de a várostervezőket nem dicséri az unalmas,
egyen-házgyári telep.

Both István képe

A fotón sógornőm, Both Vilmosné Iwsits Ágota (sajnos már nincs köztünk) és unokaöcsém, ifj. Both Vilmos látható.