A honlap frissítése miatt ideiglenesen nem elérhető a hozzászólás és a regisztráció funkció.
Szíves türelmüket kérjük.

Soproni könyvesbolt megálló

Hozzászólok
Buszmegálló a könyvesbolt előtt
A Várkerület 1956-ban

Bujtás Imre felvételén az egykori Berzsenyi Dániel, ma Alexandra könyvesbolt előtt egykorvolt MÁVAUT buszmegálló látható. A kép hátterében kivehető egy kerítés, mely mögött egy foghíj volt, amit az Erdészeti Technikum tanulói használtak sportolási célokra. Erre a telekre épült később a legendás Stark ABC-nek is otthont adó épület, melyben ma drogéria működik. A második felvételen ez a kerítés látható a fortepan 1956-os felvételén. Ez a fotó az Ajánlott linkben megjelölt oldalról szabadon letölthető.

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1950-es évek közepe
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1956
Évszámos térképre
6203-2452
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2014. április 27.

Hozzászólások

Tarcsai Mária képe

A második képen, a foghíj telek oldalában látható ablaksor a Lenk átjáró épülete, az ablakok az egykori OTP ablakai, a sarokban látható kis ajtó a leghátsó munkateremből nyílott. Ez után már csak az irattár következett. Ezen a kis ajtón jártunk ki ebédidőben az Erdészeti Technikum sportpályájára sütkérezni. Az ajtót a Stark ABC megnyitása előtt ablakká alakították. A feltárások során ez az ablaksor emeletessé vált, ma is az, és jól látható. Az OTP -mint tudjuk - már régóta nem itt működik. Ez a fal napjainkban így néz ki: http://indafoto.hu/tacsifoto/image/17977315-a395965e/525321

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Köszönöm, jó volt látni a "mai" állapotot is!

Kovács Péter képe

A foghíj helyén télen korcsolyapálya volt!

Tarcsai Mária képe

És milyen jó koripálya volt! Akkoriban rengeteget jártam korcsolyázni, még 26 éves koromban is. Akkor hagytam abba, mikor észrevettem, hogy én vagyok a legidősebb a pályán.