Soproni Textiles Club NB.II-es kosárlabdacsapata

Hozzászólok
Kosarasok

Soproni kosarasok, sajnos bővebb információnk nincs a képről.

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1960-as évek
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1964
Térkép nézetbe kerül: 
Térképre kerül
Turista térképre kerül: 
Nem kerül turista térképre
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2013. február 19.

Hozzászólások

Emmerling Gábor képe

Véleményem szerint a kép az 50-es évek vége, 60-as évek eleje. Az akkori "textilesek".
A képaláíráson Záray és G. Nagy fel van cserélve.

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Belinkeltem a képet a facebookos oldalra is, meglátjuk, mit mondanak a többiek.

Tarcsai Mária képe

Lemásoltam a képet, elküldöm valakinek, hogy nézze meg, hátha tud valamit ezzel kapcsolatban. Azt még kapásból is meg tudom mondani, hogy az 1920-30-as év nem stimmelhet. Minimum 25-30 évvel későbbi a kép.

Horváth Zsuzsanna képe

ahogy a facebookon írtam: az udvar olyan, mint a Berzsenyi, a kép szerintem 50-es közepe, második fele, mert a 6-os játékos 1937-ben született...igaz, játszott a Smafc-ban is, de a helyszín miatt és mert olyan fiatalnak tűnnek, inkább egy középiskkolai csapatnak gondolom. Egyébként információim szerint Zombori István 1949-1957-ig a Berzsenyi gimnáziumban tanított, ez is engem igazolhat(a tévedés jogát fenntartom :) )

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Zsuzsanna, köszönöm!

Horváth Zsuzsanna képe

Látom, közben a facebookon Zárai úr, aki a képen is szerepel, a csapatot beazonosította, Soproni Textiles Club NB.II-es kosárlabda csapatáról készült, ahol valóban edzősködött Zombori István. Róla többet: http://www.sopron.hu/Sopron/portal/front_show?contentId=17626

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Na, ilyenkor (is) szeretem ezt nagyon csinálni! Akkor most már a címet is meg tudom változtatni!! Remélem, a többi még nem teljesen beazonosított képpel is így járunk majd!

Friedrich Rezső képe
Tarcsai Mária képe

Kérdésemre most válaszolt egy kosárlabda szakértő ismerősöm, aki a képet megnézve azt írta, hogy a fotó a Soproni Textiles kosárlabda csapatáról készült 1960-ban, vagy 61-ben.

Tarcsai Mária képe

G. Nagy Bélát személyesen is ismertem, (balról a hatodik) tehát a felsorolásban valóban fel lett cserélve valaki mással.

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Zárai Károlyt idézem a Sopron anno facebook oldaláról: " A fotó 196O-ban készült a Berzsenyi Dániel gimnázium udvarán és a Soproni Textiles Club NB. II-es kosárlabda csapatát ábrázolja.A képen láthatók balról jobbra:Drescher Nándor szakosztályvezető - Orbay László - Babics Lajos - Pete József - Zárai Károly - G.Nagy Béla - Bánhegyi Endre - Papp Sándor - Gárdai Gábor - Hrabovszky László - Szép Antal intéző és Zombori István a csapat edzője."

Tarcsai Mária képe

Köszönjük.