Várkerületi életkép az 1960-es években

Hozzászólok
A Várkerület egykor

Horváth Zoltán fotóját a Képzőművészeti Alap Kiadóvállalata hatalmas, hosszúkás képeslapon jelentette meg és forgalmazta 2 forint 80 filléres áron. Egyetlen dolgot nem tudunk pontosan, mikor készült a felvétel? (A címben megadott időpont csak hozzávetőleges.)

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1960-as évek eleje
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1962
Térkép nézetbe kerül: 
Térképre kerül
Turista térképre kerül: 
Nem kerül turista térképre
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2015. április 24.

Hozzászólások

Friedrich Rezső képe

Régi típusú közvilágítási lámpatestek miatt én is az '50-es évek vége, '60-as évek elejére tippelek...valamikor 1961 után indult a cseréjük, higanygőzös fényforrásúra. /továbbá nem látható tv antenna sem nagyon.../

Tarcsai Mária képe

Bár tényleg tisztes nagyságúvá nagyítható, de nem elég nagy ahhoz, hogy el tudjam olvasni az Ötvös utca sarkán lévő bolt feliratát, de nem tűnik Bisztrónak,akkor pedig 1950-es évek beli a kép. . Úgy rémlik, hogy a Bisztrónak eredetileg az Ötvös utcai oldalról volt a bejárata, később áttették a Várkerületi oldalra, csak azt nem tudom melyik volt később. Ha az Anyák boltja a Torna utca sarkán van, akkor az ötvös utca jobb oldalán lévő üzlet vagy Állami áruház (akkor 1955 előtti a kép, ha Ruházati Áruház,akkor 1955 utáni. Csakhogy azt sem tudom elolvasni. Nektek jobb a szemetek, mint az enyém, mit olvastok ki?