A Tómalom a '60-as években

Hozzászólok
A Tómalom a '60-as években

Az egykor kedvelt fürdőhely épületei a háborúban megsérültek, elbontásuk után helyükre újak kerültek. Eztán a soproniak kedvelt fürdője az '50-es évektől újból fogadta vendégeit. A város üzemei egymás után építették fel üdülőiket a fürdő környékén, a Tómalom pedig lassan visszanyerte a régi báját - és vendégforgalmát. A fürdőről a kép felett a Nagy-és Kistómalom címkére kattintva számos további fotó érhető el. A Kapcsolódó bejegyzésben pedig egy szintén az 1960-as években, hasonló szögből készült, de színes képeslap tekinthető meg.

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1960-as évek
Kapcsolódó bejegyzés: 
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1963
Térkép nézetbe kerül: 
Térképre kerül
Turista térképre kerül: 
Nem kerül turista térképre
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A fotó készítőjének életrajza: Kovács Károly
A bejegyzés létrehozása: 2013. augusztus 10.

Hozzászólások

Tarcsai Mária képe

Valószínű, hogy valahol én is ott vagyok, mert abban az időben elmaradhatatlan vendége voltam a Tómalomnak. Hátfőtől péntekig 17-19 óra között, szombaton 13- óráig, vasárnap reggel 8-19 óráig.

Dr. Schöberl Miklós Béla képe

Valószínű én is ott vagyok (Hasonló okokból) De valami nekem ezen a képen hiányzik. Mégpedig az a méretes fehérnyár, mely a "Tómalmi képek 1957-ből" bejegyzésen még látszik. Először egyik oldalágát törte le egy vihar, majd kitettek rá egy veszélyre figyelmeztető táblát, hogy aztán később végleg kivágják. De hogy mikor volt ez, arra már nem emlékszem, pedig aznap hiába tekertünk le a Sintérház – Kis-tómalom útvonalon, a strand zárva volt.