Az új állomásépület építése

Keresés az archívumban

A régi GYSEV pályaudvar elé 1976-77-ben egy korszerűbb épületet emeltek, mintegy száz évvel azután, hogy megindult a forgalom Győr és Sopron között. A képen ráakadhat szemünk a régi építményre, amelynek elbontásához robbanóanyagot is használtak. A háborút is megszenvedett vasútállomás helyén egy korszerű, modern, szép fogadóépület köszönti ma a Sopronba érkezőket.
A Kapcsolódó bejegyzésben a két épület egy magasról készült, rendkívül érdekes felvételen látható egymás mellett.

Kép típusa
Fotó/Mozgókép készítője
Kép/Mozgókép beküldője
Kép keletkezési ideje
1976
1976
3879-3277
Évszámos térképre

Hozzászólások

| 2014. június 28. 16:46

Nem akarok udvariatlan lenni, de ez az állomás épület minden, csak nem szép. Abból a pénzböl, amibe ez a ronda betonkasztni került, lehetett volna a régi szép épületet modernizálni és szanálni.
Èn Bécsböl rendszeresen vonattal megyek jövök, ha este érkezem, nem szeretem az épületet ki van halva, de napközben még egy újságot Sem lehet venni.Valaki nagy észkombájn kitalálta lépcsökhöz a rámpát , de , bal odalra tették a rámpát a kofferoknak, az emberek nagyobb része jobbkezes, rángat az ember fel-le mint egy gügye, mozgolépcsöre nem tellett ?
Nagyon sajnálom ez az állomás a mostani állapotban nem egy szép belépö Sopronba.
a legjobb volt, akartam menni vissza Bécsbe, kora délután, nem tudtam jegyet venni, mert a 2 hölgy közül e nemzetközi kasszában csak 1 hölgynek szabad külfäldre szoló jegyet adni, az pedig ebédszünetet tartott.

Fekete Csaba | 2014. június 29. 08:33

Kedves Judit! Bizonyára igaza van az üzemeltetési és szervezési problémákat illetően. De ettől eltekintve szerintem ez az egyik ritka eset a városban, hogy a régi helyetti új építés nem zavaró. Talán túlzás azt mondanom, hogy "nagyon szép", de min. nem zavaró. Én nem cserélném vissza a régi állomásra. (Bár könnyen mondom, 15-20 éve nem utaztam vonaton)

| 2014. június 29. 11:31

Kedves Csaba, én 40 éve külföldön élek, 13 éve Berlinben, egyszer voltam olyan vakmerö hogy vonattal mentem haza, amit többet nem fogok, mert kényelmetlen tortúra volt, megmondom öszintén a repülöjegy az Air Berlinnél olcsóbb mint a vonatjegy, és sokkal gyorsabb.
este 23 órakor érkeztem meg Bécsböl Sopronba, az állomás kihalt volt, az aluljáróban , nagyon kellemetlenül éreztem magamat, hála isten mások is kiszálltak a vonatból. A szagról az aluljáróban hallgatok diszkréten.
Nagyot néztem amikort kimentem az épületböl, mert egy taxit kerestem, de azok a Spárnál várnak, jó hogy nem Kópházan :o)) integetni kell vadul.
Pár éve volt még egy újságos bódé a váróteremben, két nagyon barátságtalan hölggyel.
amikor idén februárban mentem vissza Schwechatra, azt hittem a huzatos peronon az 5-6?. vágánynál megfagyok, még egy tetö sincs mint a buszmegállóknál ahova az utasok beállhatnak, és fújt a szél kegyetlenül.

Fekete Csaba | 2014. június 29. 12:15

Hát ezekben a dolgokban tökéletesen egyetértek! Nem éppen európai színvonal... A GYSEV talán a kosárlabda helyett egyéb dolgokra is költhetné a MI pénzünket. Csak hát akik ezekről döntenek nem a huzatos peronon várnak a vonatra, hanem sofőrös luxus Mercedesben utaznak...
A pozitív véleményem kizárólag az épületre vonatkozott, a közel 40 éves korához képest szerintem nem rossz, nem zavarja a teret, sok csúnyább állomással találkoztam már.

| 2014. június 30. 06:05

Köszönöm a hozzászólást kedeves Csaba. Igaza van, vannak rút állomások ezen a világon, de nálunk Berlinben Köszönettel egy volt nagyravágyó vasútvállalat elnöknek, (Mehdorn), az aki most az új repülöteret nem tudja beinditani, az állomások dimenziói majdnem túl nagyok.De ott sem minden arany ami fénylik, mert az elnök úr minden áron azt akarata hogy a futball-VB-re 2006-ban meglegyen a föállomás, módositani kellet egyet más, a szép üvegcsarnok rövidebb lett mind a tervben, az 1. osztály utasai ha esik, az esöbe szállnak ki, mert az üvergtetö 11 méterrel lett megröviditve, és az ünnepélyes felavatás után derült ki, hogy ennek a hatalmas nagyforgalmú állomásnak csak 6 nyilvános WC-je van, nöi mit férfi együtt, azonnal kellett korrigálni, és egy pisilés (pardon) 1 €-ba kerül.Most több WC van és olcsóbb. Èn rendszeresen járok haza, és megmondom öszintén, sok minden nagyon keserü, ha járom a várost.
Ha meglátom a régi zeneiskolát, a Russ-villát el tudnám magamat bögni.
ugynúgy ami az utcákat illeti, sok járda siralmas állapotban van. amikor nagy hó Volt, az állomásnál ahol a buszmegalló van nem volt eltakaritva a hó,megakadt a kofferom, ott henteregtem kofferestöl a hóban.

A bejegyzés létrehozása: 2014. június 28.
Kérjük, ne használja a képernyő nyomtatást a képek másolására! Köszönjük.