A régi állomásépület bontása II.

Hozzászólok
A régi és az új állomásépület egymás mellett

A kép előterében a régi GYSEV-pályaudvar bontása, a háttérben pedig a Lőverek tárul elénk. A gyalogos felüljáró, az egyetemi épületek, a Béke út, mintegy kapuként észlelhetőek a nyaralóövezet szélén. Mindez 1977 márciusában, Finta Béla fotográfusnak köszönhetően.
A Kapcsolódó bejegyzésben - Az új állomásépület építése - egy ugyanebben a témában készült fotó érhető el.

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1977
Kép keletkezésének éve: 
1977
Évszámos térképre
3874-3364
A fotó készítőjének életrajza: Finta Béla
A bejegyzés létrehozása: 2014. március 27.

Hozzászólások

Friedrich Rezső képe

A felvétel, feltehetőleg, az irányító toronyból készült...most pontosan látszik, hogy a múltkor feltett fekete-fehér kép, ami az építkezés kezdetét mutatta, valóban az Állomás utca tengelyében volt. Tehát a tér kiszélesedése az állomásépület felé szűnt meg.

Fekete Csaba képe

Az eszem megáll, fantasztikus fénykép!!! Tényleg szó szerint igaz, amit Horváth Péter Pál mondott a korábbiakban! Bevallom őszintén nem teljesen hittem el neki, valahogy hihetetlennek tartottam, hogy egyszerre létezett a két épület. Hát ezúton kérek elnézést, még jó, hogy nem írtam le, hogy szerintem nem igaz a története :-)

Horváth Péter Pál képe

Köszönöm...

Horváth Péter Pál képe

És ami még érdekes a '30-as - '70 évek évek képein, a rengeteg gyárkémény, mert minden üzemnek saját kazánháza volt, lepipálva templomtornyok számát - pedig ezekben akkor sem szenvedtünk hiányt. (Mára megfordult a trend, a gyárkémények eltűnnek, a templomtornyok sokasodnak...)

Tarcsai Mária képe

A mi házunkban ( Újteleki utca 14.) is sokáig látható volt egy csonka gyárkémény, az egykori cukorgyár kéménye. Az 1950-es években bontották le. Utoljára egy csodálatos gyöngybagoly volt a kémény lakója, amit megöltek, majd körbeadták, mint egy érdekes vásárfiát.....majdnem megszakadt a szívem a gyönyörű madárért....talán még sírva is fakadtam.... elnézést, de akkor a torony sorsa kevéssé érdekelt, annál inkább az elpusztított gyöngybagolyé....