A honlap frissítése miatt ideiglenesen nem elérhető a hozzászólás és a regisztráció funkció.
Szíves türelmüket kérjük.

Családi fotó az egykorvolt emlékműnél II.

Hozzászólok
Családi fotó a Limanowa emlékműnél

Nem beállított műtermi fotó, mégcsak nem is egy profi fotós alkotása. Egy családi séta alkalmával készült jó 80 éves felvétel egy egykorvolt soproni emlékműnél a Deák téren. A készítő, talán a család férfitagja, még arra sem fordított különösebb gondot,hogy kicsit hátrébb lépjen és így mindkét huszár beleférjen a képbe. Nyilván nem tudhatta, hogy az utókor egyszer majd közkinccsé teszi a családi albumba gondosan beragasztott fotót és így ország-világ kritikával illetheti majd a suta kompozíciót. De azt sem tudhatta, hogy mindeközben a jövő kritikusai milyen hálásak lesznek neki, amiért megmutatta nekünk egy egykor városunkban élt család közös programjának egy pillanatát, s nem mellesleg egy olyan emlékművet is, melyet 1950-ben egyetlen éjszaka alatt tüntettek el a térről...

Kicsit kopott, kicsit nem profi, de annál kedvesebb családi fotó Sopronból, amit örömmel adunk közre.

A képen szereplő Limanowa emlékműről hosszabban olvashatnak ebben a bejegyzésben, míg a témához kapcsolódó további írásinkat a felvétel feletti vonatkozó címkére kattintva olvashatják.

Érdekesség, hogy honlapunkon szerepel egy másik, ma már szintén nem álló emlékmű előtt készült családi fotó, hogy melyik emlékhelyről van szó, kiderül ide kattintva.

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1930-as évek
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1936
Évszámos térképre
3744-2205
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2018. július 1.

Hozzászólások

Tarcsai Mária képe

A fénykép id. Zamostny Róbert családi albumából való, amit a család készségesen a rendelkezésemre bocsátott azzal, hogy belátásom szerint osszam meg a Sopron anno honlapjával, amit nagy örömmel meg is tettem.
Ezt a képet hosszasan nézve képet arra a meggyőződésre jutottam, hogy a képen előtérben látható kalapos hölgy Zamostny Jánosné Almer Karolina és akkor kb. 2-3 éves kisfia id. Zamostny Róbert (Bobi) aki -amíg lehetett- édesapjához hasonlóan kelmefestő lett. A többi pedig rokon kislány, nem tudom pontosan melyik (a Gecseg vagy az Almer családból... ) de minden esetre számomra ők is ismerősnek tűnnek. id, ZamostnyRóbert jelen sorom írásakor is él, kitűnő egészségnek örvend és kedvenc időtöltéseként a Rábaparti Nicki nyaralójukban tartózkodik.

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Köszönöm a kiegészítést!