Galéria a Fövényveremben

Hozzászólok
Galéria a Fövényveremben

Az 1983-ban átadott Hotel Sopronhoz a Fövényverem 7-es számú ház egy részének elbontásával alakították ki az utat. A megmaradt házrészt felújították, majd 1988-ban itt nyílt meg a szálloda galériája.

Az épületben 1985 környékén működött sörözőről szintén találnak felvételeket honlapunkon.

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1989
Kapcsolódó bejegyzés: 
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1989
Térkép nézetbe kerül: 
Nem kerül térképre
Turista térképre kerül: 
Nem kerül turista térképre
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2021. június 9.

Hozzászólások

Friedrich Rezső képe

Valamikor a 2000-es évek elején, még "vinárium"-ként működött. Ki lehetett bérelni és a hotelből látták el étellel, ha volt rá igény. Természetesen a Hotel Sopron működtette, hozzá tartozott.
Rokonunk volt anno az étteremvezető és egyszer az ő meghívására volt ott családi összejövetel. Sajnos az év már nem jut eszembe.

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Facebookos oldalunk olvasói úgy emlékeznek, hogy az 1990-es években a szálloda borozója működött itt.

Kótai Mónika - szerkesztő képe

További hozzászólások Facebookos oldalunkról: " '95 körül szépségcentrum is volt." - "Sörszalon volt a neve." - "Hotel Sopron üzemeltette. Galéria, Piano bár, Gold söröző, lovasbolt. Így jött felfelé a soron."

Tóth Sándor Frigyes képe

Adalékok:

1984.04.02: A soproni Hotel Sopron kiegészítéseként Gold Fassl sör- és játékszalon nyílik a szálloda és a Fövényverem utca közötti szakaszon álló, átalakított régi poncichter-házakban. Az „Aranyhordó fogadóhoz” címzett söröző belső munkáit a Budapesti Intarzia Vállalat készítette. A sör a bécsi Ottakringer sörgyárból érkezik a Brauerei Harmer AG cég révén.

1985.10: A Hotel Sopron mellett, volt poncichter házban kialakított söröző pincéjében egyedi tervezésű bútorokkal berendezett „Nosztalgia bár” nyílik.

1993.03.09-től a Hotel Sopron közelében lévő Piano Bár és Bécsikapu Borozó „technikai okok miatt átmenetileg zárva tart”.

1993.03.24: A Sopron Hotel közelében lévő vendéglátó ipari egység (Piano Bar) 1993. április 1. és 2000. december 31. közötti bérletére kiírt pályázatot egy soproni vállalkozó nyeri, miután a másik pályázó, a budapesti Euro-drink Bt. visszalépett. (A mintegy 250 m2-es hasznos alapterületű létesítmény hasznonbérletét a GySEV felmondta, mivel annak üzemeltetője fizetési kötelezettségének eleget nem tett.) Az új üzemeltető - aki a Lőverekben az SVSE-pálya közelében "Blue Tropical" néven már üzemeltetett egy éjszakai bárt - "Blue Piano" néven nyitotta meg itt második szórakozóhelyét.

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Kedves Sándor, Nagyon köszönöm a precíz leírást, így most már teljes lett az eddig itt-ott igencsak hiányos kép.