Pillantás a Tűztoronyból a Várkerület felé

Hozzászólok
Pillantás a Tűztoronyból a Várkerület felé

Valószínűleg az 1960-as évek elején készült Hauszner Sándor felvétele a Tűztoronybül, melyen számos olyan érdekes "apróság" látható, amikről talán érdemes röviden szót ejteni.

Szemben, az Ikvahíd bejáratánál, de számozása szerint még a Várkerületen áll a Renner-ház, melynek utcafrontján jól kivehetők az üzletek portáljai, ezek közül az egyikben működött korábban Hirschler Róza rövidáru-kereskedése. Az épület közvetlen szomszédságában foghíj árulkodik a háborús pusztításról, így a szemlélődők talán már nem is emlékeznek a Tűzoltólaktanyának és az Idegenforgalmi irodának is otthont adó épületre.

A fotó jobb alsó sarkában, a Városháza tetejének részlete mellett egy ma már szintén nem álló épület látható, úgy 20 évvel a kép készülte után 1970-ben bontották el.

Ha balra nézünk, a Szinay-házat láthatjuk, melynek leghíresebb lakója minden bizonnyal Dr. Csatkai Endre volt.

A kép közepét egy, a környezetéhez képest apró, soproni gyerekek generációi számára mégis rendkívüli jelentőséggel bíró korlát uralja, amire egyszer biztosan mindannyian felmásztunk.

További érdekességek felfedezéséért és a fent említettek átböngészéséért a felvétel a jobb oldalán lévő ikonra érdemes kattintani, majd a kurzort a kép fölé húzni. Ha így nagyítják a képet, az apróbb részletek is kiválóan kivehetők lesznek.

A fotó egészében, nagyban a képre kattintva nézhető meg.

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1960-as évek eleje
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1962
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2018. szeptember 17.