Sopron látképe a 19. század közepén

Keresés az archívumban

Helyszín
Címke
Látkép a 19. század közepéről
Eredeti méret

Sopron a 19. század közepén. A lapon látható látkép a honlapunkon található egyik legrégebbi Sopron ábrázolás. Amellett, hogy feltétlenül izgalmas időutazás lehet, ha tüzetesen átböngészik a képet, érdemes a honlapunkon szintén közzétett színes változatát is megtekinteni, hogy eldönthessék, vajon így jobb, vagy a másik verziót tartják érdekesebbnek.

A Kapcsolódó bejegyzésben arról is olvashatnak, hogy többek között kik voltak azok a neves soproniak, akik ilyennek láthatták városunkat egykor.

Kép típusa
Kép keletkezési ideje
1860 körül
Kapcsolódó bejegyzés
Szerző
1860
2817-212
Évszámos térképre

Hozzászólások

Tarcsai Mária | 2015. november 18. 10:34

Azt hiszem, a kép jobb szélén (középen) látom a Rupprecht-féle süvegcukorgyárat és a gyárkéményt is, ami az én gyermekkoromban még megvolt. A második világháborúban három bombatalálat érte, akkor bontották le egy emeletessé. Az épület akkor kapta a kegyelemdöfést, amikor a piac áttelepítése miatt lebontották. Erről a házról van egy hosszú cikkem itt a honlapon: Mesék egy régi házról a címe, sok érdekes képpel.

Horváth Péter Pál | 2015. november 18. 21:34

Ismét egy ritka érdekes történelmi pillanatot rögzítő kép. Már áll a szélmalom (1841-45), lebontották az Orsolyiták fatemplomát, és még nem épült fel az új templom (1863-64), de ami igazán érdekes - áll már az evangélikus templom tornyát építők (1862-63) állványzatának alsó része...

A bejegyzés létrehozása: 2014. augusztus 7.
Kérjük, ne használja a képernyő nyomtatást a képek másolására! Köszönjük.