A honlap frissítése miatt ideiglenesen nem elérhető a hozzászólás és a regisztráció funkció.
Szíves türelmüket kérjük.

Sopron látképe a 19. század közepén

Hozzászólok
Látkép a 19. század közepéről

Sopron a 19. század közepén. A lapon látható látkép a honlapunkon található egyik legrégebbi Sopron ábrázolás. Amellett, hogy feltétlenül izgalmas időutazás lehet, ha tüzetesen átböngészik a képet, érdemes a honlapunkon szintén közzétett színes változatát is megtekinteni, hogy eldönthessék, vajon így jobb, vagy a másik verziót tartják érdekesebbnek.

A Kapcsolódó bejegyzésben arról is olvashatnak, hogy többek között kik voltak azok a neves soproniak, akik ilyennek láthatták városunkat egykor.

Kép típusa: 
Kép keletkezési ideje: 
1860 körül
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1860
Évszámos térképre
2817-212
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2014. augusztus 7.

Hozzászólások

Tarcsai Mária képe

Azt hiszem, a kép jobb szélén (középen) látom a Rupprecht-féle süvegcukorgyárat és a gyárkéményt is, ami az én gyermekkoromban még megvolt. A második világháborúban három bombatalálat érte, akkor bontották le egy emeletessé. Az épület akkor kapta a kegyelemdöfést, amikor a piac áttelepítése miatt lebontották. Erről a házról van egy hosszú cikkem itt a honlapon: Mesék egy régi házról a címe, sok érdekes képpel.

Horváth Péter Pál képe

Ismét egy ritka érdekes történelmi pillanatot rögzítő kép. Már áll a szélmalom (1841-45), lebontották az Orsolyiták fatemplomát, és még nem épült fel az új templom (1863-64), de ami igazán érdekes - áll már az evangélikus templom tornyát építők (1862-63) állványzatának alsó része...