Szép Sopron! - 12. rész - Dr. Friedrich Károly diavetítésének felvételei

Keresés az archívumban

Helyszín
A Lenck-átjáró
A Belvárost könnyű elérni, az ember a körút felőli átjáró segítségével pillanatok alatt eljut oda.
1
Eredeti méret
A Kolostor utca
Itt aztán előttünk vannak a kedves, kis polgári házak, vagy az előkelő paloták.
2
Eredeti méret
A Templom utca 15. számú ház udvara
És ha belépünk az udvarokba, egy komplett festői kép tárul elénk.
3
Eredeti méret
Belvárosi udvar
Pompás dekoráció, mert ezek az udvarok így tökéletes filmdekorációk. Filmesek fedezték fel őket, számtalan filmet forgattak ezekben az utcákban.
4
Eredeti méret
Filmforgatás a Belvárosban
Íme a csatatér a Kolostor utcában, de Sopronban forgatták a Wagner-film, a Mozart-film, a Koldus és királyfi vagy a Redl ezredes egy-egy jelentét is.
5
Eredeti méret

Az itt bemutatott diák Dr. Friedrich Károly 1985. július 25-i előadásnak felvételei. Honlapunkon a közel 500 képből álló anyag jelentős hányadát részletekben közöljük, kiegészítő szövegek nélkül, a képaláírásokban Kari bácsi az adott képhez elmondott sorait részben idézve, néhol minimálisan átfogalmazva. A sorozat részei a “Szép Sopron!” címkére kattintva listázhatók ki.

A felvételek bemutatásával célunk egyrészt az értékmentés, másrészt lehetőséget szeretnénk biztosítani az érdeklődőknek az egyes képkockák alapos átböngészésre, többféle módon történő nagyítására.

A fizikailag rossz állapotban lévő diákat megtisztítva, a jelenkor legmodernebb eszközeivel digitalizálva, szükség esetén digitálisan javítva adjuk közre.

A fotósorozatok nem pótolhatják az eredeti vetítést, de biztosak vagyunk benne, hogy ahhoz remek kiegészítésül szolgálnak. Minden bejegyzés alatt feltüntetjük a YouTube-on elérhető, közel másfél órás anyag linkjét, ahol Kari bácsi magával ragadó lelkesedéssel mesél a felvételekről.

Köszönetünket fejezzük ki Dr. Friedrich Andrásnak azért, hogy rendelkezésünkre bocsájtotta a diasorozatot, Friedrich Rezsőnek a szervezésben nyújtott segítségéért, illetve Kővári Annának és G. Nagy Lászlónak, akik áldozatos munkával megmentették az enyészettől az anyagot és digitalizálták azt.

Sorozatunkkal Dr. Friedrich Károly, Kari bácsi emléke előtt tisztelgünk.

Kép típusa
Fotó/Mozgókép készítője
Kép/Mozgókép beküldője
Kép keletkezési ideje
1985
Kapcsolódó bejegyzés
Szerző
1985
A bejegyzés létrehozása: 2017. november 10.
Kérjük, ne használja a képernyő nyomtatást a képek másolására! Köszönjük.