Szép Sopron! - 3. rész - Dr. Friedrich Károly diavetítésének felvételei

Keresés az archívumban

Helyszín
A Műemlékvédelmi Európa-díj
Azért, ahogy a tegnapot a mával összekapcsolták, a város nemzetközi elismerésben részesült. Sopron megkapta az Európai Műemlékvédelmi aranyérmet. Sopron volt a harmadik város Európában, aki ezt a díjat megkaphatta., többek között, mert itt mindig érezték, mi a szép...
1
Eredeti méret
"Városvédő torony"
... És ezt meg is védték, vizesárokkal, védőfalakkal, őrtoronnyal.
2
Eredeti méret
Tűzvész
Amikor tűzvész fenyegetett, akkor tűztorony lett az őrtoronyból.
3
Eredeti méret
Tűzvész
A tűz hatalmas ellenség volt, a hatalmas tűzvész 1676-ban elpusztított mindent, ami fából volt.
4
Eredeti méret

Az itt bemutatott diák Dr. Friedrich Károly 1985. július 25-i előadásnak felvételei. Honlapunkon a közel 500 képből álló anyag jelentős hányadát részletekben közöljük, kiegészítő szövegek nélkül, a képaláírásokban Kari bácsi az adott képhez elmondott sorait részben idézve, néhol minimálisan átfogalmazva. A sorozat részei a “Szép Sopron!” címkére kattintva listázhatók ki.

A felvételek bemutatásával célunk egyrészt az értékmentés, másrészt lehetőséget szeretnénk biztosítani az érdeklődőknek az egyes képkockák alapos átböngészésre, többféle módon történő nagyítására.

A fizikailag rossz állapotban lévő diákat megtisztítva, a jelenkor legmodernebb eszközeivel digitalizálva, szükség esetén digitálisan javítva adjuk közre.

A fotósorozatok nem pótolhatják az eredeti vetítést, de biztosak vagyunk benne, hogy ahhoz remek kiegészítésül szolgálnak. Minden bejegyzés alatt feltüntetjük a YouTube-on elérhető, közel másfél órás anyag linkjét, ahol Kari bácsi magával ragadó lelkesedéssel mesél a felvételekről.

Köszönetünket fejezzük ki Dr. Friedrich Andrásnak azért, hogy rendelkezésünkre bocsájtotta a diasorozatot, Friedrich Rezsőnek a szervezésben nyújtott segítségéért, illetve Kővári Annának és G. Nagy Lászlónak, akik áldozatos munkával megmentették az enyészettől az anyagot és digitalizálták azt.

Sorozatunkkal Dr. Friedrich Károly, Kari bácsi emléke előtt tisztelgünk.

Kép típusa
Fotó/Mozgókép készítője
Kép/Mozgókép beküldője
Kép keletkezési ideje
1985
Szerző
1985
A bejegyzés létrehozása: 2017. szeptember 3.
Kérjük, ne használja a képernyő nyomtatást a képek másolására! Köszönjük.