Elfeledett soproniak

Hozzászólok
Elfeledett soproniak
Szerző: 
Tárkányi Sándor
Dr.Tárkányi Eszter
Kiadó: 
Soproni Magyar-Izraeli Baráti Kör
Kiadás éve: 
2014

"Az Elfeledett soproniak című kötet első része a soproni zsidóság közel 700 éves, zaklatott történetét beszéli el. A fejezet több mint 30, eddig kiadatlan dokumentumot mutat be, főként a 19. és 20. századból.
A második rész 45 család és 15 egyén több generációig visszanyúló történetén keresztül idézi fel az egykori közösség 1944 előtti életét. A régi családi fotók mellett képeslapok, épületfotók, aprónyomtatványok, valamint több mint 25, holokauszttal kapcsolatos, túlélőktől származó eredeti irat eleveníti fel a 70 évvel ezelőtti időszak borzalmas történelmét. A kötet a 2014-ben nyílt Elfeledett soproniak kiállítás bővített anyagát öleli fel."

A második kötet ismertetőjét honlapunkon ide kattintva tekinthetik meg.

Bejegyzések, melyekben ezt a kiadványt forrásként használtuk: 
A bejegyzés létrehozása: 2015. június 15.

Hozzászólások

Tarcsai Mária képe

Láttam a kiállítást, megrendítő volt. Nem feledtük el őket, emlékük mindörökké velünk marad. Én is őrizgetek egy képet egy lőveri kisfiúról, édesanyám náluk volt gyereklány (ma úgy mondják bébiszitter) Sokat mesélt erről az aranyos kisfiúról. Nem merem megkérdezni, hogy vajon mi lehet vele... sajnos a nevét sem tudom, mert Édesanyám, aki tudná, már nincs velünk.