"Cs. és kir. katonatisztek leányainak nevelő intézete"

Hozzászólok
"Cs. és kir. katonatisztek leányainak nevelő intézete"

Leánynevelő intézet a II. Rákóczi Ferenc utcában korabeli képeslapon. Az intézményről a lap feletti Tiszti Leánynevelő Intézet címkére kattintva számos információt olvashatnak, illetve természetesen több képet is megtekinthetnek. Olvashatnak többek között az intézet történetéről, bepillantást nyerhetnek a növendékek hétköznapjaiba, illetve információkat kaphatnak arról a történelmi jelentőségű eseményről, mely ezen épület falai között történt.

A leánynevelőhöz kapcsolódóan egy kiadványt is figyelmükbe ajánlunk. Németh Ildikó és Závodi Szilvia kötete tudományos alapossággal dolgozza fel a nevelőintézet történetét.

Az itt bemutatott képeslap Preidl Zoltán soproni képeslap- és fényképgyűjtő kollekciójának egyik darabja. Ezúton fejezzük ki köszönetünket Zoltánnak, hogy lehetővé tette az anyag bemutatását honlapunkon. A gyűjteményben szereplő képeket folyamatosan tesszük közzé, az egyes darabok a Preidl Zoltán gyűjteménye címkére kattintva listázhatók ki. A gyűjtő Facebookos oldalának linkjét a Kapcsolódó és ajánlott link alatt találják.

Kép típusa: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1900-as évek eleje
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1910
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2020. május 21.