Életkép a Kolostor utcából II.

Keresés az archívumban

Életkép a Kolostor u. 13 előtt
Eredeti méret

Willingstorffer Lajos felvétele valószínűleg az 1950-es években készült a Kolostor utca 13-a számú ház előtt. Az épületről hasonló felvételt készített Kovács Károly is 1943-ban. Archívumunkban továbbá egy, az épületet az 1960-as években mutató fotót is találnak.

Ehhez a képhez kapcsolódóan érdemes még megemlíteni, hogy miután felkerült honlapunkra, Ludvigné Mariann írt Facebookos oldalunkra, az ő elmondása alapján sikerült a dátumot is pontosítani, illetve a képen két személyt is beazonosítani. A kutya két oldalán álló gyerekek az egykor az épületben lakott Nagy család gyermekei.

Kép típusa
Fotó/Mozgókép készítője
Kép/Mozgókép beküldője
Kép keletkezési ideje
1950-es évek
Szerző
1951
5918-2206
Évszámos térképre

Hozzászólások

Péntek György | 2014. június 14. 14:28

Ez a kép, akár 1956 után is készülhetett volna. Mi akkor költöztünk a házba a második emeletre. Akkor ezt írtam volna a kép alá: A képen Nagy Sanyi, a húga, egy ismeretlen fiú és a kutyájuk látható. Már csak azért is, mert a kutyájuk éppen így nézett ki. A házon akkor sem volt már egy tenyérnyi vakolat sem :P. Az akkori kapu sokkal szebb volt, mint amilyet ma láthatunk a Műemlék Felügyelőség jóvoltából.

Kótai Mónika - szerkesztő | 2014. június 14. 15:13

György, akár akkor is készülhetett. Sajnos nem ismert a pontos dátum. De az azt hiszem mindenképpen nagy dolog, hogy két szereplőt is sikerült azonosítani. Még az is lehet. hogy egyszer ők is erre tévednek és akkor még pontosabb adataink is lehetnek.

Péntek György | 2014. június 14. 16:32

Sajnos kevés az esély! A Babi már régen meghalt, a Sanyi Pestre került, szerintem Ő sem él már. Marad a harmadik személy. De bármennyire is igyekszem, nem ismerem fel, pedig kellene.
A rácsos ablak mögött lakott a Németh Miklós, Ő verseket írt, Petőfinek is hívták a régi Soproniak. Gyerekként sosem tudtam miből is él, hiszen akkoriban nem volt divat a szabadúszó mesterség.

Kótai Mónika - szerkesztő | 2014. június 14. 16:37

Azért ez tényleg hihetetlen! Előkerül valakinek egy halom negatív, párat beszkennel, semmit nem tud róla, elküldi és élettörténetek kezdenek el megelevenedni. Komolyan mondom, ezért érdemes ezt a z oldalt csinálni! Köszönöm, György!

Friedrich Rezső | 2014. június 16. 12:42

Nejem is megerősítette a fentieket. /Garas Kati/ A Nagy Sanyi valahol "vezérigazgató-helyettes"-ként, Pestről, egyszer üdvözletét küldte a Katimnak, AFIT-os időkben..."Petőfi"-ről meg már kiderítettük, hogy a Deák vendéglő alagsori toalettjét "vezette"...a harmadik személyről ő sem tudott semmit. A kutyáról még szó sem esett... ;-)

Péntek György | 2014. június 16. 13:24

A Sanyi az régi nagy AUTÓKER szamárlétráját járta végig. A Nagymező utca Király utca sarkánál laktak. Feleségével időnként találkoztam, ( amíg Pesten laktam ), de szerintem elválhattak, mert a Sanyit sosem említette. Egy kislányuk született. A Babi a Balázs Lacihoz ment feleségül. Egy fiú és két kislánya született a Babinak. Sajnos, fiatalon meghalt.

Péntek György | 2014. június 16. 14:08

Elnézést, az öregség velejárója! :P Természetesen nem az Autóker hanem a Merkúr vezetője volt.

Friedrich Rezső | 2014. június 18. 23:32

AUTOKER volt az, bizony...a Katim annak volt a kereskedelmi partnere az AFIT-ban. A Merkur új autó értékesítéssel, az AUTOKER alkatrész kereskedelemmel foglalkozott. Nincs itt öregség...

A bejegyzés létrehozása: 2014. június 14.
Kérjük, ne használja a képernyő nyomtatást a képek másolására! Köszönjük.