Soproni emlékművek II.

Hozzászólok
Soproni emlékművek

Megszokhattuk már, hogy a képeslapok olykor-olykor párban járnak, nincs ez másként most sem, amikor egy korábban honlapunkon már bemutatott mozaiklap "testvérét" adjuk közre, mely olyannyira megegyezik az előzőleg bemutatott lappal, hogy még az emlékművek sorrendje is azonos, pusztán a lap díszítésére használt grafikai megoldások mások.

Bal oldalon felül: A Deák téren 1936-ban felállított Tüzér emlékmű.

Bal oldalon alul: A sebzett oroszlán szobra, a 76-os gyalogezred hősi emlékműve a Deák tér - Erzsébet utca találkozásánál.

Jobb oldalon felül: A 18-as M. Kir.Honvéd gyalogezred honvédjainak emlékműve, a sebzett oroszlán szobrával szemben található, az út túloldalán.

Jobb oldalon alul: A császári és királyi 9. Nádasdy-huszárezred emlékműve , melyet 1924-ben avattak fel. Itt ma a háborús hősök emlékműve áll, korábban pedig a Réz Rozi néven elhíresült emlékmű volt ezen a helyen.

Középen: A 48-as gyalogezred, melyet 1937-ben állítottak fel az akkori Horthy Miklós úton. (A mai Lövér körút Várisi út és Deákkúti út közti szakaszát hívták így 1927 és 1946 között.) Később elbontották.

Kép típusa: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1940-es évek eleje
Kapcsolódó bejegyzés: 
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1941
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2018. augusztus 4.

Hozzászólások

Kovács Péter képe

A turul egy ideig még látható volt az Ágfalvi úton a Vasöntőde előkertjében.