Az egykori Mechle-kapu

Hozzászólok
Az egykori Mechle-kapu
Az egykori Mechle-kapu
A cég reklámja
A cég reklámja

Az 1789-ben született Mechle József kőfaragómester 1816-ban szerzett polgárjogot Sopronban. Műhelyét előbb az akkori a Győri út 2., majd a Győri út 6. szám alatt nyitotta meg. A több generáción át a család tulajdonában lévő vállalkozás utolsó vezetője a II. világháború előtt Mechle Béla volt. A háború utáni államosításoknak áldozatul eső telephely akkorra már majdnem 150 éves csodás kapuja volt a Győr-Sopron megyei Bánya- és Építőanyag-ipari Egyesülés központi raktárának bejárata is, majd a területet a Kőfaragó téri lakótelep építésekor felszámolták, a kaput elbontották és ismeretlen helyre szállították, sorsáról azóta sem tudunk semmit.

Finta Béla és G.Nagy Béla felvételei különböző szögből mutatják az impozáns kaput, a képek segítségével pontosan azonosítható, hol állt egykor.

A korabeli hirdetéseken, melyek az 1920-as években voltak hivatottak hírverést csinálni a cégnek, néhány fontos adat olvasható a telephelyről.

A Mechle család történetéről bővebben itt olvashatnak, az az írás volt a családtörténeti adatok forrása bejegyzésünkben.

---
A család jóvoltából újabb felvételeket tettünk közzé a kapuról, illetve további érdekességeket is megmutathatunk a családi archívumból, így ez a bejegyzés tulajdonképpen ide kattintva folytatódik.

---
Újabb érdekességek kerültek fel honlapunkra a cég történetéről, melyek erre a linkre kattintva tekinthetők meg.

A kapu egy részletét korabeli fotón, eredeti helyén és környezetében mutató fotó pedig erre a linkre kattintva tekinthető meg.

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1970-es évek eleje
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1973
4592-3116
Térkép nézetbe kerül: 
Térképre kerül
Turista térképre kerül: 
Nem kerül turista térképre
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A fotó készítőjének életrajza: Finta Béla
A bejegyzés létrehozása: 2018. január 24.